Tradícia velí popíjať šampanské, ale z času na čas sa oplatí zvoliť nejaký výnimočný mixovaný drink. Existuje nepreberné množstvo miešaných nápojov často voňajúcich diaľkami. Tu je niekoľko tipov.
Citrónový gin
Do šejkra dáme poldeci ginu, lyžicu citrónovej šťavy, 20 g práškového cukru, poldeci minerálky alebo sódy, drvený ľad, všetko dobre premiešame, precedíme do vyššieho pohára, dolejeme vychladenou sódou a ozdobíme plátkom citróna.
Broskyňový sekt
Do pohára nalejeme 30 ml broskyňového džúsu alebo broskyňu rozmixovanú na hladkú kašu, zalejeme to 100 ml chladeného sektu a nápoj môžeme podávať s ovocným špáradlom – na špáradlo navlečieme tri kúsky drobného ovocia.
Ananásový punč
Deň pred podávaním nalejeme 150 ml bieleho rumu a šťavu z ananásu do misy a potom pridáme cukor. Zakryjeme a necháme cez noc v chladničke. Krátko pred podávaním skombinujeme zmes s dobre vychladeným šampanským.
Alpský ľadovec
Do mixéra dáme desať kociek ľadu, poldeci bieleho rumu, lyžičku práškového cukru a citrónovú šťavu, suroviny pomaly rozmixujeme a ľadovú triešť podávame v pohári ozdobenom plátkom citróna, kúskom ananásu a so slamkou.
Malinový sen
V šejkri rozdrvíme čerstvé maliny, pridáme štamperlík rumu bacardi, štamperlík likéru chambord a pol štamperlíka malinového sirupu. Všetko dôkladne vymiešame a scedíme do vopred vychladeného pohára. Dolejeme ružovým šampanským.
Brusnicový koktail
Ľadovú drvinu so 40 ml vody, 40 ml francúzskeho ovocného likéru cointreau, štamperlíkom brusnicového kompótu a kvapkou limetkovej šťavy dáme do šejkra a poriadne pretrepeme. Nalejeme do pohárov ozdobených plátkom limetky.