Päť afrodiziák, ktoré vám okorenia vianočné chvíle

Čas Vianoc je pre mnohých časom kapra či zemiakového šalátu. To však nie sú práve jedlá, ktoré by nás nabudili na erotické a vášnivé chvíle s partnerom.

13.12.2013 13:49
vášeň - Vianoce - vianočné sexi menu Foto:
Najmä vianočné pečivo ochutené afrodiziakálnym korením môže vyvolať vášeň.
debata

Neznamená to však, že by ich vianočné menu neobsahovalo – skôr naopak. V jedálničku blížiacich sa sviatočných chvíľ nájdete množstvo ingrediencií, ktoré vo vás aj partnerovi dokážu zažnúť plamienok vášne. Skúste to napríklad s nasledovnými.

Kardamon

Účinky vôňou výraznej koreniny poznala už slávna Kleopatra – údajne si semená kardamonu pridávala do kúpeľov, aby potom svojou vôňou vzbudzovala túžbu v milencoch. Vy môžete kardamón použiť ako dochucovadlo do ľahkých šalátov, pridáva sa aj do medovníčkov (med má tiež veľmi prospešné účinky na naše libido).
(Recepty s kardamonom tu)

Mandle

Či už ich konzumujeme ako pochúťku, alebo pridávame do jedál – ich účinok je výrazný. Mandle sú totiž považované za potravinu, ktorá dodáva chuť do sexuálnej aktivity predovšetkým ženám. Mandle teda môžete použiť na zdobenie čokoládových košíčkov (bude to dvojitý zásah, pretože aj horká čokoláda má skvelé účinky), prípadne ich môžete pomlieť a použiť do koláčov, alebo len tak konzumovať olúpané.
(Recepty tu)

Figy

Už starovekí Rimania zistili, že figy majú vplyv na libido a sexuálnu vášeň. V mnohých slovenských domácnostiach sa práve počas Vianoc nachádzajú aspoň sušené figy. Či už takto upravené, alebo čerstvé figy a kandizované figy môžete použiť do šalátov, k mäsu, alebo ich konzumovať len tak sólo.
(Recepty na Varecha.pravda.sk)

Zázvor

Čaj z neho pomáha počas obdobia chorôb, ale zázvor sa prejavuje aj ako skvelý stimulant. Pripravte si z neho odvar, prípade ho využite v omáčkach, alebo s ďalšími koreninami primiešajte do marinády na mäso.
(Recepty so zázvorom tu)

Muškátový orech

Čínske ženy veria, že táto korenina povzbudzuje vášeň a zvyšuje plodnosť. Muškátovým orechom môžete ochutiť napríklad zemiakovú kašu, alebo šaláty. Pridať ho môžete aj do dezertov, ktoré budete podávať po vianočnej večeri.
(Recepty si nájdete na Varecha.pravda.sk)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #varenie #kuchyňa #Vianoce #afrodiziakum

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...