Mrkva – klenot prevencie

Mrkva je bohatá na vitamíny A, B a C a provitamín betakarotén, železo, vápnik, draslík a sodík.

22.09.2013 17:00
mrkva, mrkvová šťava, antioxidant, karotén Foto:
S mrkvou je človek nielen zdravý, ale aj krásne „opálený“.
debata

Pomáha preto pri kožných chorobách, nedokrvení a oslabení organizmu. Na ľudský organizmus pôsobí silno antioxidačne a nezanedbateľná je jej účasť na prevencii pred infarktom myokardu a rakovinou.

Oživuje po chorobe

Mrkva je vynikajúcou regeneračnou potravinou pri vyčerpanosti alebo po chorobe. Odborníci odporúčajú jesť každý deň dve mrkvy alebo vypiť pohár čerstvej šťavy. Pôst s mrkvovou šťavou počas jedného až dvoch dní je veľkou detoxikačnou terapiou pečene.

Pre krásu pokožky

Pri výskume sa zistilo, že ľuďom sa všeobecne viac páči tmavšia pokožka. Farba pleti je daná geneticky, ale môže ju ovplyvniť práve betakarotén obsiahnutý v mrkve, ktorý sfarbuje našu pokožku mierne do oranžova. S mrkvou je človek nielen zdravý, ale aj krásne „opálený“.

Tip lenivého labužníka

Najprv ošúpeme dve jablká, nastrúhame ich spolu s veľkou mrkvou, kapustu nastrúhame a premiešame so štipkou soli a lyžicou cukru, všetko zamiešame a pokvapkáme olejom, nakoniec ochutíme octom a dáme vychladiť do chladničky.

debata chyba
Viac na túto tému: #prevencia #mrkva #mrkvová šťava #antioxidanty

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...