Vlastnosti kuraciny a rybaciny

Prezradíme vám, prečo sú kuracina a rybacina ideálnymi pri rôznych diétach.

29.08.2013 10:00
kuracie prsia, mäso, diéta Foto:
Vhodne pripravené kuracie mäso je ľahko stráviteľné.
debata

Neleží nám v žalúdku

Kuracie mäso má jemné svalové vlákna, ktoré nie sú prestúpené kolagénom. Vďaka tejto vlastnosti sa ľahko kulinársky spracováva a je veľmi dobre stráviteľné. Vhodne pripravené kuracie mäso neleží v žalúdku tak dlho ako mäso iných hospodárskych zvierat.

Keď mäso lieči

Konzumácia rybieho mäsa má pozitívny vplyv na ľudský organizmus, pretože okrem iného pôsobí preventívne proti rozvoju cukrovky, pomáha pri srdcovom a cievnom ochorení, znižuje riziko srdcových arytmií, znižuje hladinu cholesterolu, vysoký krvný tlak či udržuje zdravú štítnu žľazu – obsahuje jód.

Vareškov tip: Rybacia nátierka

Z rybacej konzervy zlejeme olej, pridáme horčicu, maslo, worcesterskú omáčku, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Všetko rozmixujeme a dochutíme. Nakladané korenie rozsekáme, jarnú cibuľku aj s vňaťou nakrájame najemno a oboje vmiešame do základu nátierky. Podávame na chlebe.

5 vecí, ktoré budeme potrebovať pri príprave diétnych jedál

Rybie mäso
O priaznivých účinkoch rybaciny na ľudský organizmus už bolo napísané veľa, za zmienku stojí napríklad fakt, že pôsobí preventívne proti vzniku rakoviny čriev.

Filetovací nôž
Často ho vyhľadávajú najmä profesionáli, ale aj kuchárski amatéri ho využijú, pretože sa veľmi dobre hodí na každodenné používanie a najmä na ryby.

Ryža
Tento všestranný potravinový poklad je veľmi dobrou prílohou k ľahkému mäsu, osobitne hnedá celozrnná ryža patrí vôbec medzi najzdravšie potraviny na svete.

Sójová omáčka
Recepty na ľahkú hydinu si osobitne v ázijskej úprave priam vyžadujú sójovú omáčku, ktorá sa vyrába fermentáciou zo pšenice a lisovaných sójových bôbov.

Bylinky
Kulinári by vedeli rozprávať o tom, aké bylinky si vyžadujú mäsové pokrmy, ich výber je hotovou alchýmiou. Skúsiť treba všeličo, nielen petržlenovú vňať či majorán.

debata chyba
Viac na túto tému: #kuracina #dieťa #zdravá výživa #stravovanie #rybacina

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...