Nie je to však úplne jednoduché – aby ste chudli a ešte si aj pochutnali, je potrebné ovládať správnu prípravu a držať sa niekoľkých pravidiel.
Odstrániť kožu
Keď pripravujete kurča a záleží vám na každom grame, najlepšie je, ak z neho odstránite pred každou úpravou kožu. Práve v nej a pod ňou sa totiž skrýva najväčší podiel tuku, ktorého sa tak zbavíte.
Používať bylinky
Ani kuracine nesvedčí veľké množstvo soli, jej nevýrazná chuť si však pýta ochutenie. S týmto problémom si ľahko poradíte tak, že použijete namiesto soli najrôznejšie bylinky, a to najlepšie čerstvé.
Vhodne upraviť
Ideálne zdravou prípravou mäsa je varenie alebo dusenie, mnohým ale takto upravené mäso nechutí. Chuť mäsa pri varení v pare sa dá zlepšiť aj tým, že do vody pridáte hrsť byliniek alebo namiesto vody použijete víno.
Vyprážať nasucho
Z času na čas si môžete dopriať aj mäso vyprážané, nie však v kúpeli tuku, ktorý do mäsa nasiakne. Mäso na panvici smažte nasucho na panvici s nepriľnavým dnom alebo môžete použiť trochu kvalitného olivového oleja.
Nahradiť trojobal
Vyprážanie v trojobale je azda tá najhoršia úprava. Ak nemôžete odolať, nepoužívajte klasický trojobal, zahoďte múku a namiesto vajíčka použite biely nízkotučný jogurt a mäso ešte obaľte v kukuričných lupienkoch.
Správne prílohy
Nielen samotné mäso, ale aj to, čo k nemu budete podávať, sa môže na vašej váhe neblaho prejaviť. Vyberajte preto vždy vhodné prílohy, ako je čerstvá, dusená alebo grilovaná zelenina, ryža alebo kuskus.