Aby mäsko bolo ľahké

Kuracie mäso je výborným ľahkým pokrmom pre všetkých, ktorí sa chystajú zhodiť niekoľko kíl.

27.08.2013 14:00
pečené, grilované kura, kuracie mäso Foto:
V koži kuraťa a pod ňou sa skrýva najväčší podiel tuku.
debata

Nie je to však úplne jednoduché – aby ste chudli a ešte si aj pochutnali, je potrebné ovládať správnu prípravu a držať sa niekoľkých pravidiel.

Odstrániť kožu

Keď pripravujete kurča a záleží vám na každom grame, najlepšie je, ak z neho odstránite pred každou úpravou kožu. Práve v nej a pod ňou sa totiž skrýva najväčší podiel tuku, ktorého sa tak zbavíte.

Používať bylinky

Ani kuracine nesvedčí veľké množstvo soli, jej nevýrazná chuť si však pýta ochutenie. S týmto problémom si ľahko poradíte tak, že použijete namiesto soli najrôznejšie bylinky, a to najlepšie čerstvé.

Vhodne upraviť

Ideálne zdravou prípravou mäsa je varenie alebo dusenie, mnohým ale takto upravené mäso nechutí. Chuť mäsa pri varení v pare sa dá zlepšiť aj tým, že do vody pridáte hrsť byliniek alebo namiesto vody použijete víno.

Vyprážať nasucho

Z času na čas si môžete dopriať aj mäso vyprážané, nie však v kúpeli tuku, ktorý do mäsa nasiakne. Mäso na panvici smažte nasucho na panvici s nepriľnavým dnom alebo môžete použiť trochu kvalitného olivového oleja.

Nahradiť trojobal

Vyprážanie v trojobale je azda tá najhoršia úprava. Ak nemôžete odolať, nepoužívajte klasický trojobal, zahoďte múku a namiesto vajíčka použite biely nízkotučný jogurt a mäso ešte obaľte v kukuričných lupienkoch.

Správne prílohy

Nielen samotné mäso, ale aj to, čo k nemu budete podávať, sa môže na vašej váhe neblaho prejaviť. Vyberajte preto vždy vhodné prílohy, ako je čerstvá, dusená alebo grilovaná zelenina, ryža alebo kuskus.

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #zdravá výživa #kuracie mäso #stravovanie

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...