A hoci hrozí nejaký ten prírastok na váhe, oplatí sa zhrešiť. Najmä ak sa podáva niektorý z preslávených svetových dezertov.
Creme brulée
Klasika francúzskej kuchyne – hustý vanilkový krém, ktorý pred podávaním posypeme cukrom a ten karamelizujeme. Výsledkom je lahodný sladučký dezert s krehkou karamelovou škrupinou.
Tiramisu
Ťažko by sme hľadali typickejší taliansky dezert. Ide o pochúťkový múčnik s príchuťou kávy a mandľového likéru. Dezert je v podstate jednoduchý, nič netreba piecť, základom je krém vyšľahaný z vajec.
Bavarian cream
Bavorský krém je ľahký žĺtkový krém so želatínou, ktorý sa dostal ako jeden z mála bavorských receptov aj do svetovej gastronómie. Podáva sa vychladený, s čerstvým alebo kompótovým ovocím.
Cheesecake
Legendárny cheesecake sa z Ameriky dostal do Európy relatívne nedávno, no dnes už takmer všade dostať nejaký jeho variant. Základom cheesekace je niečo, čo by sa dalo preložiť ako smotanový syr.
Custard
Tento vynikajúci anglický krém už stáročia reprezentuje ostrovnú kuchyňu vo svete. Je vyrobený z kombinácie mlieka alebo smotany, žĺtkov, cukru a vanilky. Niekedy sa pridáva aj múka, škrob alebo želatína.
Panna cotta
Taliansky smotanový dezert, konzistenciou pripomínajúci puding, je jedným z najjednoduchších dezertov, ide v podstate o varenú smotanu. Tradične sa podáva s čerstvým lesným ovocím, karamelom alebo čokoládou.