Prerušovaný pôst! Prečo naň nedá dopustiť Miss Slovensko 2020? Ako dlho treba vydržať nejesť?

Leona Novoberdaliu si v roku 2020 vybojovala titul Miss Slovensko, v roku 2021 reprezentovala našu krajinu na Miss World.

06.12.2022 12:00
Miss Slovensko 2020 Leona Novoberdaliu Foto:
Miss Slovensko 2020 Leona Novoberdaliu.
debata

Ako sympatická blondínka prezrádza, zdravý životný štýl k nej patrí už niekoľko rokov. Pod jej tip-top postavičku sú podpísané nielen pravidelné tréningy. „Verím, že spôsob, akým sa stravujeme alebo fakt, či sa pravidelne hýbeme, ovplyvňuje nielen náš vzhľad, ale aj správanie, celkové vyžarovanie, našu energiu,“ opísala a zároveň dodala, že cvičí štyri razy týždenne. „Nie preto, že musím, cvičenie ma jednoducho baví, dobíja ma energiou, dokážem sa pri ňom skvelo odreagovať po ťažšom dni v práci.“

Video

Najkrajšia Slovenska opisuje, že v stravovaní sa drží zásad „Intermittent fasting“ – prerušovaného stravovania (pôstu). „Pre mňa to znamená, že jem len počas 8-hodinového stravovacieho okna počas dňa. Ak jem prvý raz o desiatej, potom je moje posledné jedlo o šiestej,“ dodáva (video hore).

Čo je Intermittent fasting?

Pri prerušovanom pôste konzumujete potravu iba počas určitého času, tzv. „stravovacieho okna“ pričom zvyšok dňa držíte pôst. Ide o formu hladovania, ktoré je krátkodobé, ale dostatočne dlhé na to, aby zmenilo bežné fungovanie organizmu, ktoré je zvyknuté na raňajky, obed, večeru a pár jedál medzi tým.

chudnutie, kilogramy, diéta Čítajte viac Prerušovaný pôst ako cesta k štíhlemu telu. Čo funguje najlepšie?

Ak máte z potravy vyšší príjem energie ako jej výdaj, ukladá sa do zásoby vo forme tuku. Po hodinách bez jedla telo vyčerpá zásoby cukru a začne spaľovať tuky. Prerušovaný pôst jednoducho umožňuje telu využiť uloženú energiu spaľovaním prebytočného telesného tuku – viac čítajte tu.

Miss Slovensko 2020 Leona Novoberdaliu.
Miss Slovensko 2020 Leona Novoberdaliu.
+9Miss Slovensko 2020 Leona Novoberdaliu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Leona Novoberdaliu

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...