Čo sa stane s vaším telom, ak na mesiac vynecháte alkohol? Zmeny sú radikálne!

Stačí pár dní abstinovať a spozorujete zmeny, ktoré vám zmenia život. Aj preto ľudia po celom svete čoraz častejšie skúšajú „suché mesiace“. Raz sa zrieknu alkoholu a mnohí sa k nemu už nikdy nevrátia. Pretože nechcú prísť o pozitívne zmeny, ktoré v ich živote nastanú.

28.01.2022 06:00
víno, ženy, kamarátky, oslava, žena, alkohol Foto:
Konzumácia alkoholu ovplyvňuje našu schopnosť jasne myslieť.
debata (15)

Lepší spánok a viac energie

Alkohol sa tvári ako priateľ zaspávania a skutočne po pár pohárikoch zaspíte ako malé dieťa. Avšak ráno bude kruté. Zobudíte sa zničení a bez dostatku energie. Pod vplyvom alkoholu totiž vaše telo pracuje na jeho odbúraní, neoddychuje a netvorí dôležité hormóny. Po mesiaci bez alkoholu bude váš spánok tak kvalitný, ako majú malé deti, ktorým závidíte, koľko majú stále energie. Je to aj preto, že nepijú.

Zdravšie črevá

Črevo má veľmi citlivý mikrobióm, ktorý je ľahko a negatívne ovplyvnený konzumáciou alkoholu. Najviac alkoholu sa totiž vstrebáva práve v tenkom čreve a po jeho vysadení sa prejavia rýchlo aj pozitívne zmeny. Menej problémov s trávením, menej nafukovania, lepšia imunita a ľahšie si udržíte váhu.

Budete žiť dlhšie

Dalo by sa povedať, že každá kvapka alkoholu vás oberá o časť života. Obmedzenie konzumácie alkoholu znižuje tlak krvi a zlepšia sa aj hladinu cukru v krvi. Existujú tiež dôkazy, že odstránenie alkoholu z vášho života pomôže znižovať riziko vzniku niektorých druhov rakoviny.

žena, spánok, zaspávanie, noc, zlý spánok, relax, posteľ Čítajte aj Zaistite si lepší spánok prirodzeným spôsobom

Výkonnejší mozog

Konzumácia alkoholu ovplyvňuje našu schopnosť jasne myslieť. V opitosti rýchlo spravíme mnoho nesprávnych rozhodnutí a namiesto riešenia si obvykle problémy vyrobíme. Preto ak nebudete mozog otupovať alkoholom, zlepšia sa aj vaše kognitívne funkcie. Už týždeň abstinencie zlepšuje funkciu mozgu a za celý mesiac sa môžete cítiť ako nový človek! To bude mať pozitívny vplyv na vašu náladu, vzťahy a produktivitu.

Krajšia pleť

Bez alkoholu budete vyzerať mladšie. Daňou za popíjanie je totiž dehydratácia pokožky, ktorej sa nedá vyhnúť, ani keď budete piť s alkoholom dostatok čistej vody. Bez alkoholu vaša pleť doslova ožije. Nebudete potrebovať krémy na vyhladzovanie vrások a mladistvým vzhľadom predbehnete všetky rovesníčky, ktoré alkoholu nedajú zbohom. Pozitívny vplyv na pleť začnete vnímať hneď po prvom mesiaci abstinencie.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #dlhý život #abstinencia #kognitívne schopnosti #konzumácia alkoholu #črevná mikroflóra #kvalitný spánok

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....