Usteliete si ráno posteľ či nie? Ste zvedaví, čo to o vás vypovedá

Aké vlastnosti majú ľudia, ktorí sa ráno o svoju posteľ po jej opustení viac nezaujímajú?

28.10.2020 15:00
slovek, spanok, postel Foto:
Dlho spíte a na ustlanie postele nemáte ráno ani pomyslenie?
debata (1)

Zvyknete si po prebudení ustlať posteľ alebo nie? Ak patríte k tým, ktorý túto aktivitu ráno úspešne ignorujú, potom máte podľa zverejnenej štúdie isté charakterové črty. Ste zvedaví, aké?

Psychológovia uskutočnili pre stránku Sleepopolis.com štúdiu na vzorke 2 000 Američanov – výsledky hovoria o tom, ako sa líšia charaktery dvoch skupín – tej, čo si posteľ ustelie a druhej, ktorá tak nerobí.

Tí účastníci, ktorí sa ráno o svoju posteľ po jej opustení nezaujímali, sú podľa štúdie plachí, náladoví, sarkastickí a zvedaví. Celkovo sú tichší, lenivejší, radi spia a ráno potrebujú viac času na rozbeh do nového dňa. Výsledky štúdie ukázali, že ľudia, ktorí ráno automaticky ustelú posteľ, sú športovejšie založení ako ostatní. Celkovo boli aktívnejší a ráno bez problémov vstali z postele, mnohí nemuseli čakať ani na zazvonenie budíka.

Vedci, zaoberajúci sa spánkom, preto odporúčajú ustlať posteľ hneď po prebudení, aby ste mohli začať deň sviežo a jej ustlaním symbolicky „dať zbohom“ noci. To človeku prinesie viac energie a lepší štart do nového dňa.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #posteľ #povaha #charakter #vstávanie

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nezabúdajte na pitný režim, nezanedbávajte ho v žiadnom období.
Ak budete zanedbávať prácu, vaše peniaze nebudú...