Slávna fitness trénerka: Ak chudnete, na tieto potraviny zabudnite - je medzi nimi aj sója

Jillian Michaels (46) je vychytená americká fitness trénerka, ktorá si získala celosvetovú popularitu programom "30 Day Shred".

27.10.2020 09:00
chudnutie, hmotnosť, chudosť Foto:
Opäť sa pokúšate chudnúť?
debata

Išlo o chudnutie a formovanie postavy dennými cvičeniami, vďaka ktorým sa dá zhodiť 9 kilogramov za jeden mesiac. Preslávila sa aj vďaka účinkovaniu v šou televízie NBC – The Biggest Loser. V nej pomáhala chudnúť ľuďom s extrémnou nadváhou. Ak by ste sa vydali cestou, ktorú svojim zverencom odporúča slávna a vyhľadávaná trénerka, potom by ste zo svojho jedálnička mali navždy vyčiarknuť nasledované tri potraviny.

Cukor

Potraviny, ktoré obsahujú cukor, sú najväčším nepriateľom metabolizmu. Ak konzumujete veľa cukru, hladina kortizolu a inzulínu krátko stúpne a práve to môže vyradiť metabolizmus „z pohybu“. Navyše, sladké jedlá majú nízky obsah vlákniny, ktorá je nevyhnutná pri úspešnom zhadzovaní kilogramov – rozpustná vláknina totiž priaznivo pôsobí na metabolizmus cukrov. Pri dostatku vlákniny stúpa hladina krvného cukru pomalšie, pretože vláknina spomaľuje vstrebávanie sacharidov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

SundayFunday

Príspevok, ktorý zdieľa Jillian Michaels (@jillianmichaels),

Spracované obilniny

Potraviny ako biela ryža, pšeničný chlieb alebo cestoviny naše telo odbúrava veľmi rýchlo a preto majú rovnaký negatívny vplyv na metabolizmus ako cukor. Spôsobia, aby hladina inzulínu krátkodobo vystrelila, zároveň dodávajú telu lepok, škrob alebo kyselinu fytovú – všetky spomenuté látky zhoršujú fungovanie metabolizmu. Namiesto toho Jillian Michaels odporúča staviť na celozrnné výrobky.

Sójové výrobky

„Sója je jedom pre štítnu žľazu,“ hovorí Jillian Michaels. Podľa Michaelsovej výsledky niektorých štúdií preukázali, že väčšia konzumácia sóje môže mať negatívny vplyv na štítnu žľazu, ktorá je zodpovedná za reguláciu metabolizmu. Ak sa nechcete zaobísť bez sóje za žiadnych okolností, Jillian Michaels v takom prípade odporúča používať iba sóju organickú, aby ste sa vyhli prísadám, ktoré vo vyššej miere spôsobujú postupné poškodzovanie štítnej žľazy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fitness #trénerka #sója #Jillian Michaels

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....