Čo prezrádza farba laku na nechty o citoch ženy?

Červený odtieň naznačuje nedostatok lásky, čierny nefunkčný vzťah a zelený zase nadbytok napätia a stresu.

05.06.2020 22:00
manikúra, nechty Foto:
Nechty a manikúra sú zrkadlom nášho zdravotného a duševného stavu.
debata (1)

Rôzne farby, iné túžby

„Rôzne zafarbenie nechtov je záležitosť hlbšej diagnostiky z pohľadu tradičnej čínskej medicíny. Ale, ak by sme sa pozreli na lakované nechty z pohľadu jednoduchšej diagnostiky podľa piatich elementov (voda, oheň, drevo, kov a zem) získame minimálne dve odpovede, a to zdravotný stav organizmu a duchovné rozpoloženie danej osoby,“ vysvetľuje pre Pravdu Peter Planieta z portálu Elementy zdravia. Červené, ružové farby a ich odtiene si žena podľa neho vyberá vtedy, keď potrebuje posilniť srdce, krv alebo tenké črevo. Z duchovného hľadiska uprednostnenie týchto farieb znamená, že jej chýba láska alebo šťastie. „Hnedú, žltú, zlatú farbu a ich odtiene si žena vyberá vtedy, keď potrebuje podporiť trávenie – žalúdok, pankreas, slezinu a z duchovného hľadiska ju niečo trápi a nemôže to stráviť. Biele, strieborné farby a ich odtiene, ale aj francúzska manikúra je zrkadlom toho, že žena potrebuje podporiť pľúca alebo hrubé črevo a z duchovného hľadiska to naznačuje, že jej niekto nedá dýchať, akoby bola škrtená alebo má z minulosti veľkú nevyriešenú traumu,“ pokračuje odborník na výživu. Tmavé, čierne, modré farby a ich odtiene si nežnejšia polovička ľudstva vyberá vtedy, keď potrebuje zdravotne podporiť obličky alebo močový mechúr a z duchovného hľadiska sa snaží vyriešiť nefunkčný alebo zlý vzťah. Zelené farby a ich odtiene dámy volia vtedy, ak potrebujú podporiť pečeň alebo žlčník. Z duševného pohľadu voľba týchto odtieňov laku na nechty svedčí o prítomnosti veľkého napätia a stresu.

Nechty si pamätajú, čo sme jedli

Nechty v dávnej dobe plnili podobnú úlohu ako pazúre u zvierat. Slúžili na získavanie potravy a mali aj ochrannú a obrannú funkciu. V súčasnosti sa im pripisuje iba okrasná funkcia, a to najmä u žien. Podľa Petra Planietu sú nechty z pohľadu tradičnej čínskej medicíny zrkadlom zdravia a vitality. „Kvalita našich nechtov, a to dĺžka, šírka, hrúbka, farba, povrch, ryhy a ďalšie odráža zdravotný, ale aj energetický stav nášho organizmu. Napríklad biele škvrny na nechtoch znamenajú, že osoba konzumovala veľa sladkostí, takzvaných YIN potravín. Na nechtoch je možné spozorovať, čo človek konzumoval v priebehu troch mesiacov. Ak sa na nechtoch ukážu v priebehu februára biele škvrny, tak je jasné, že daná osoba cez Vianoce jedľa veľa koláčov – sladkostí,“ pokračuje výživový poradca, ktorý sa vo svojej praxi zaoberá najmä použitím tradičnej čínskej medicíny. Ako ďalej tvrdí, všetky defekty a poškodenia na nechtoch zrkadlia vnútorný stav organizmu, orgánov a ich klesajúci výkon alebo ich ochorenie. Telo pri nedostatku živín najprv využíva dôležité vnútorné orgány a až v poslednom rade nechty, vlasy a zuby. „Treba to teda brať ako varovný signál organizmu pred vznikom chronického alebo vážneho ochorenia,“ podotýka.

Aká strava pomôže nechtom?

Pevným a krásnym nechtom prospievajú kvalitné BIO a EKO orechy, semená rastlín, oleje, kvalitná bio zelenina, a to najmä listová, koreňová, ale aj plodová. Zabúdať netreba ani na obilniny, strukoviny a ryby. „Toto sú všetky top potraviny, ktoré majú veľké množstvo minerálov, stopových prvkov, vitamínov, ale aj ďalších dôležitých látok. Tie nám potom zabezpečia správne fungovanie vnútorných orgánov, čoho dôsledkom sú potom nielen krásne, pevné, husté a dlhé vlasy, ale aj pevné, zdravé a krásne nechty. A celkovo náš život bude plný zdravia, radosti, mladosti, vitality a v neposlednom rade budete kvalitne a dlho žiť,“ uzatvára Planieta.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #lak na nechty #Peter Planieta #tradičná čínska medicína

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...