Tri ranné (zlo)zvyky, pre ktoré možno priberáte na váhe

Viete, že ručička na váhe s vašou hmotnosťou sa môže hýbať smerom nahor aj pre zlé ranné návyky? Ktoré to sú hovorila pre britský Daily Mail odborníčka na výživu a zdravé stravovanie Kathleen Alleaume.

19.11.2017 08:00
obed, rodina, potraviny, raňajky, ovocie Foto:
Nevynechávajte raňajky. Pre vyvážený jedálniček sú dôležité.
debata (1)

Podľa Alleuameovej sa mnoho z nás uchyľuje každé ráno k nesprávnym krokom, ktoré sa následne podpisujú na našej vlastnej kondícii či hmotnosti. Mali by sme si dať pozor a pokiaľ je to možné, zmeniť ich.

Vynechať raňajky

Tábory sú v ich prípade rozdelené. Jeden tvrdí raňajkovať, druhý nie je to nutné. Ale odborníčka na výživu si myslí, že ak vynecháme toto podstatné jedlo dňa, odrazí sa to na našom príjme potravy počas nasledujúcich viac ako šestnásť hodín. S vyváženými raňajkami totiž telu nastavujeme akýsi správny vzorec pre stravovanie počas dňa. Pokiaľ ich vynecháte, ohrozujete nielen svoje pocity hladu a pravdepodobnosť výskytu záchvatov hladu, ale tiež to vplýva na koncentráciu alebo pokojnú myseľ.

Priveľa kávy, málo vody

Dať si rannú kávu je pre mnohých z nás denný rituál. Nemusíte ju vynechávať, no nezabúdajte ani na vodu ako takú. Klasická číra voda je ideálnym štartom do dňa a mali by ste jej vypiť aspoň za jeden poriadny pohár. Naštartuje metabolizmus a tráviace procesy na celý deň. Len s kávou, ktorá je síce tiež tekutinou, vášmu telu chýba dostatok hydratácie a počas dňa sa snaží dobiehať ju výberom rozličných (nie vždy zdravých) nápojov.

Pridlhé spanie

Áno, aj toto môže byť dôvod, prečo sa ručička na váhe hýbe smerom nahor. Ak priveľa vyspávate, potláčate imunitu a máte sklony k voľbe nezdravého jedla. Tvrdia to aj odborné výskumy, na ktoré sa Kathleen Alleaume odvoláva.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #raňajky #hmotnosť #zlozvyk #zvyk #vstávanie #ráno

+ Začnite si dávať na tvár menej, začne dýchať a bude vyzerať krajšie.
Nemeškajte na stretnutia, kolegovia sú o...

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...