Prečo skúsiť salsu? Prekvapí vás, čo dokáže s telom

Ak milujete pohyb a túžite po zmene, zamierte na hodinu salsy. Tu sú benefity, ktoré ponúka.

29.03.2017 09:00
salsa, tanec Foto:
Necháte sa zlákať salsou?
debata

Už po niekoľkých úvodných hodinách spozorujete, že vaše držanie tela je iné. Tanec vás núti pohybovať sa vzpriamene. To spôsobuje, že sa cítite aj pôsobíte sebavedomejšie. Tanec má preventívny účinok pri osteoporóze a artritíde.

Tanec ako taký robí ľudí šťastnejšími. Počas pobytu na parkete sa do krvi vyplavujú endorfíny, vďaka čomu sa upevňuje emocionálna pohoda. Človek je v spoločnosti, nadväzuje sociálne vzťahy, patrí do nejakej skupiny, čo takisto upevňuje jeho sebavedomie a napĺňa potrebu po spoločenskom kontakte. Po dni plnom stresu v práci je práve salsa tým pravým spôsobom, ako si vyčistiť hlavu. Harmónia medzi teloma dušou je to, čo každý ocení.

Prekvapí vás, koľko počas hodiny vypotíte. Salsa nie je žiadna maličkosť, počas nej zapájate množsvo svalov, ide o poctivý kardiotréning. Pri rýchlom tempe spálite 10 kalórií za minútu, navyše, ide o zábavnejšiu formu kardio tréningu ako napríklad šliapanie na orbitreku.

Ak zavítate na hodinu salsy, prekvapí vás vekové zloženie. Tínedžeri, študenti či aktívni dôchodcovia, všetky skupiny sú na parkete ako jedna rodina. Salsa udržuje ľudí mladými duchom, je zdrojom dobrej nálady, čo sa zákonite prejaví aj na tvárach tanečníkov. Sú viac v pohode, žijú bez stresu a užívajú si život akosi viac.

A ešte bodka na záver! Pri salse trénujete aj mozog. Jednotlivé kroky a tanečné sekvencie treba mať na pamäti, aby ste ich dokázali vhodne striedať. Navyše, každá hodina prináša nové výzvy, ktoré je potrebné zvládnuť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kalórie #tanec #tréning #salsa

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...