Päť spôsobov na porazenie jarnej únavy a načerpanie energie!

Prichádza obdobie slnka, radosti, všetko pučí, vy ste sa tešili na teplejšie počasie a zrazu vás len ťahá do postele. Nie je za tým žiadna nová láska, ale bohapustá únava.

24.03.2017 14:30
sauna, saunovanie, wellnes Foto:
Saunovanie dokáže z tela vylučovať toxíny zimy.
debata

Čo sa s tým dá spraviť, aby ste tento rok nechodili ako mátoha? Dodržte pár základných rád!

Dajte si saunu

Funguje veľmi spoľahlivo. Dokáže z tela vylučovať toxíny zimy, ale to je len jeden z jej prínosov. Proti jarnej únave bojuje aj tým, že po saunovaní omnoho viac pijete. Vaše bunky sú teda sviežejšie a do jari a vyšších teplôt vstupujete s automaticky vylepšeným pitným režimom. Mnoho ľudí totiž v porovnaní s obdobím chladu nezvýši priamo úmerne s teplotou objem vypitých tekutín a preto sa cítia malátni. Sauna zároveň eliminuje stres, ktorému je naše telo prirodzene vystavené zmenou ročného obdobia.

S pohybom na vzduchu opatrne

Športovanie vonku je veľmi vhodná terapia, no populácii, ktorá čoraz viac trpí alergiou môže šport na čerstvom vzduchu spôsobovať ešte väčšiu únavu dokonca aj zosilnenie prejavov alergie. Preto ak trpíte alergiou, športu sa nevzdávajte, ale únavu porazte radšej v posilňovni a cvičením doma. Pohyb je však základom, aby sa telo dokázalo vyrovnať s nižšou hladinou melatonínu, ktorá sa prirodzene po zime objavuje a spôsobuje v nás túžbu po spánku.

Obmedzte kávu

Šokujúce tvrdenie, ale je potrebné ho aplikovať. Káva totiž má jedno negatívum. Telo nabudí, ale je to tak trochu využívanie záložného zdroja. Vďaka tomu ožijete na desať minút, ale zvyšok dňa budete zničenejší ako bez kofeínu. Tento efekt sa prejavuje najviac práve na jar. Dajte telu zvyknúť si na jarné obdobie bez týchto energizérov. Na nové ročné obdobie nabehnete skôr ako kávičkári.

Viac relaxujte

Jar je síce krásna, ale pre telo jedno z najstresujú­cejších období. Mení sa teplota, dĺžka dňa, ovzdušie, mnoho zmyslových podnetov aj stravovanie. To znamená stres a stres spôsobuje prirodzenú únavu. Doprajte si preto o hodinu denne viac na hobby, zábavu, dobrú knihu, radosti s priateľmi, alebo rodinou a ani nebudete vedieť ako prežijete jar s elánom.

Nájdite si lásku

Nie je to náhoda, že sa s jarou skloňuje aj nová láska, flirt, zamilovanosť. Pretože práve toto citové rozpoloženie pôsobí extrémne stimulačne. Nabíja vás energiou ako amfetamíny. Preto ak ste sama, je vhodné koreniť si jar láskou. A ono to občas ide aj so stabilným partnerom. Len treba chcieť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pohyb #káva #jarná únava #sauna

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...