Jednoduchá zostava cvikov, ktorá prinavráti šťastie!

Pohyb sám o sebe zlepšuje náladu a zbavuje telo stresových hormónov. Ak chcete zaútočiť na svoje emócie naozaj naplno a do dvadsať minút zahodiť stres a smiať sa na plné ústa, skúste cvičebnú zostavu na šťastie.

02.03.2017 14:30
beh, fitnes, kondícia Foto:
Stačí iba dvadsať minút niektorej pohybovej aktivity denne.
debata

Prečo nám cvičenie robí tak dobre?

Je za tým dopamín. Len čo sa pustíte do pohybu, hladina tohto neurotransmiteru stúpne a mozog sa zbaví smútku a získava pocit šťastia. Jednoduché, praktické a nesmierne dôležité pre dobrú náladu. Zároveň sa začne rozpúšťanie stresového hormónu kortizolu. Fyzický pohyb v súčasnom svete, kde je sedenie módou, dodáva telu energiu. Výsledok je teda zjavný, cítite sa lepšie. Správnou stimuláciou niektorých orgánov dokonca pocit šťastia prehĺbite.

Pocit pokoja a zdravia

Fyzioterapeutka a asistentka pri výskume cvičenia a stavov mysle Ariella Schwerd našla kľúč v kombinácii cvičenia jogy, pilatesu, behu a bicyklovania. Cvičenie je potrebné dodržiavať každý deň, ale nie všetky aktivity naraz. Každý deň si stačí dopriať jedno z cvičení. Prečo to funguje? Aeróbne cvičenie prečisťuje cievy, pilates naťahuje krátené šľachy, vďaka čomu bude krv aj lymfa v tele lepšie prúdiť a vaša energia pôjde hore. Nakoniec jogové cvičenia aktivujú činnosť vnútorných orgánov, zlepšujú dýchanie a telo bude fungovať správne. Aj to je dôvod na radosť.

Mozog po cvičení bude reagovať inak

Stačí iba dvadsať minút denne. Naučte sa cviky pilates a následne ďalší deň choďte behať, potom joga a bicykel. Jeden deň oddych a pokračujte v cykle odznova. Ak vydržíte niekoľko týždňov, už vás ani nenapadne vzdať sa tejto dokonale nakombinovanej zostavy cvičení. Prečo? Pretože práve týmto striedaním sa vaše telo správne narovná, ozdraví a budujete si prirodzenú obranyschopnosť. A nielen na fyzickej úrovni, ale aj v psychickej. Cvičenci vykazovali vyššiu odolnosť voči stresovým situáciám.

Telo a fyziológia

Fyzická záťaž zlepšuje aj rast svalov. To predchádza štíhlej obezite, ktorá trápi najmä ženy pri chudnutí. Vďaka svalom a lepšiemu metabolizmu sa zlepšuje aj spánok a výkonnosť, čo je tiež dôvod na radosť. Poruchy spánku sú totiž jeden z najčastejších dôvodov, pre ktoré sa ráno nebudíme s úsmevom na tvári. Vďaka cvičeniu môže byť už ráno omnoho krajšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #pohyb #pilates #šťastie #Dopamín #cvičebná zostava

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...