Vyčistite si pleť, pôjde to s novou kitava diétou

Na jednom ostrove Papuy Novej Guiney nepoznajú akné. Odpoveď je v špeciálnej "kitava" strave.

01.03.2017 09:00
akné - prejavy - choroba Foto:
Problémy s akné rieši množstvo tínedžerov. A nemusí.
debata

Stačí do seba tlačiť zopár dní čokoládu a mastné čipsy a naša pleť bude vyzerať ako pleť tínedžera. Pravdaže, naša strava má vplyv na to, či je naša pleť jasná a čistá alebo zapálená a vyrážková. Žiadne vitamíny, veľa cukru, soli a nezdravého tuku akné len zhoršujú.

Akné nepoznajú

Akné je problém, ktorý na ostrove Kitava nepoznajú. 840 dní sledoval švédsky lekár Staffan Lindeberg ostrovanov, analyzoval ich životný štýl, stravu a zdravotný stav. Žiaden z 300 pozorovaných dobrovoľníkov vo veku od 15 do 25 rokov nemal v tom čase nečistú pleť – a to napriek tomu, že v tomto veku sú vyrážky jednoducho „normálne“. Podľa Lindeberga to má dve príčiny. Pobyt na čerstvom vzduchu a predovšetkým forma stravy, ktorá sa do značnej miery podobá na paleo diétu.

O čosi vyššia

Avšak na rozdiel od paleo, pri kitave je konzumácia nasýtených tukov, sacharidov a soli o čosi vyššia. Príslušníkov tohto ostrova takmer vôbec netrápi srdcový infarkt alebo mŕtvica. A do vysokého veku ostávajú tenkí z dôvodu vysokej fyzickej aktivity a sýtej, ale zdravej stravy. Ale úbytok na váhe nie je hlavným cieľom kitava diéty – ale zlepšenie stavu pokožky.

Toto budete jesť

Najdôležitejšie zložky tejto stravy sú chudé mäso, ryby, zelenina, ovocie, vajíčka, oriešky a bobuľové ovocie. Kokosový džús, kokosový olej a dusená ryba odľahčia organizmus, sladké zemiaky podporia svojím vysokým obsahom vitamínu C liečenie a rast spojivového tkaniva v tele. Nízky glykemický index zaisťuje zdravé črevné prostredie a vyrovnáva hladinu cukru v krvi. Tým pôsobí táto diéta proti zápalom v tele, čo má pozitívny vplyv na nečistoty. Tabu sú v tomto prípade sacharidy – cukor a múka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ryby #akné #sacharidy #paleo #vajíčka #cukor #srdcový infarkt #sladké zemiaky

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....