Vlčí hlad a depka cez PMS? Prekabáťte ich správnou stravou

Čo sa nám na týchto dňoch nepáči? No predsa pažravosť (predovšetkým neutíchajúca chuť na sladké a mastné), ktorá sa nedá stlmiť a zlé nálady, ktoré nemajú konca-kraja.

27.02.2017 13:00
ovsené vločky Foto:
Ovsené vločky sú plné vitamínov, a hlavne horčíka, ktorý práve potrebujeme.
debata

Tu je zopár tipov a trikov, napríklad, ako sa počas týchto dní správne stravovať a túto fázu pred menštruáciou prežiť v zdraví.

Káva a soľ – preč!

Soľ spôsobuje zadržiavanie vody v tele a vedie k tomu, že sa cítime jednoducho nepríjemne. Preto prsty preč od chipsov, slaných tyčiniek a solených arašidov. Vzhľadom na to, že kofeín obsiahnutý v káve zvyšuje krvný tlak a uvoľňuje adrenalín, ak sa to dá, obmedzte pitie kávy aspoň v týchto dňoch. V opačnom prípade budete citlivejšie reagovať na stres a koledovať si o poruchy spánku.

Viac horčíka

Keďže veľa žien má počas PMS zníženú hladinu horčíka, treba tento príjem zvýšiť. Stravou. Horčík sa nachádza v kešu (voľte nesladené), ovsených vločkách, slnečnicových semienkach a celozrnných potravinách.

Pozor na vlčí hlad

Radšej niekoľko jedál denne ako vlčí hlad. Je dôležité dbať na to, aby sa počas PMS fázy vlčí hlad nedostavil. Ak totiž dlho nič nejete, hladina cukru v krvi sa znižuje. V dňoch pred menštruáciou sa preto odporúča jesť pravidelne a zdravo, aby ste sa v noci neocitli pred otvorenou chladničkou. Viete, ako to dopadne…

Voľte správne sladkosti

Celkom bez sladkostí byť nemusíte, to by vás ešte viac frustrovalo. Dbajte však o to, aby to boli tie správne sladkosti. Znamená to: namiesto krabice keksov siahnite po želatínových ovocných cukríkoch. Mrazený jogurt je lepší ako karamelová zmrzlina s kúskami čokolády a kto chce mliečny koktejl, mal by sladiť medom a namiesto šľahačky či vanilkovej zmrzliny používať len mlieko.

Dbajte na dýchanie

PMS predstavuje absolútny stres nielen pre psychiku, ale aj pre telo. Preto sa odporúča každé dve hodiny vyhradiť si čas na tri minúty a správne dýchať. Pohodlne si sadnite, vystrite sa a dýchajte zhlboka a pomaly. Nádych, výdych. Ak chcete a je vám to pohodlnejšie, môžete privrieť aj oči. Aj prechádzka po obede alebo večer spraví divy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kofeín #prechádzka #sladkosti #stres #horčík #vlčí hlad #psychika #PMS

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...

+ Vyvážená strava a dostatok odpočinku zlepšia vaše zdravie.
Finančná príležitosť sa ukáže, keď sa to najmenej...