Sedem zlatých pravidiel chudnutia! Spoznajte ich a úspech sa dostaví

Neváhajte! Ale cestu za štíhlou líniou si naplánujte.

23.02.2017 09:00
chudnutie, stravovanie, cvičenie Foto:
debata

Rovnováha

Príjem a výdaj kalórií musí byť v rovnováhe. Myslite na to počas dňa, keď si napríklad doprajete sýtený nápoj či pohár vína po večeri. Ak sa nehýbete, kalórie sa nemajú kam stratiť. A tak sa uložia v podobe tuku na tých najmenej žiaducich miestach.

Bielkoviny

Do jedálnička zaraďte dostatok kvalitných bielkovín, ktoré sa postarajú o pocit zasýtenia. Dlhšie ako štyri hodiny bez jedla? Ani nápad! Následne by ste podĺahli vlčiemu hladu a to pri chutnutí rozhodne nechcete.

Čas na jedlo

Čo skončí počas dňa na vašom tanieri? Stravovanie plánujte a siahnite po vyvážených potravinách. „nehádžte“ do seba obed vo firemnej jedálni za pár minút, navyše prvé menu, čo vám príde pod ruku. Ak si pripravíte jedlo doma, máte istotu, že jete zdravo.

Pitný režim

Nejde len o to, koľko toho počas dňa vypijete. Ale aj kedy a čo! Pohár čistej vody pred každým jedlom zaplní žalúdok a vám tak postačí menší objem jedla na zasýtenie. Siahnite po minerálkach, pretože minerály v nich obsiahnuté sú pre telo ľahšie prijateľné.

Pravidelný pohyb

Bez toho chudnutie nebude plynúť podĺa vašich predstváv. Plánujte, cvičte a regenerejute tak, aby ste sa cítili dobre. Zabudnite na výhovorky, športovanie by sa malo stať pravidelnou súčasťou vášho života.

Postupujte po krokoch

Jeden kroch za druhým… K štíhlejšiemu telu sa dopracujte po menších krôčikoch, aby ste sa z neho mohli následne tešiť navždy. Rýchle „zhadzovanie“ znamená jediné – rýchly návrat k pôvodnej hmotnosti. Telu nespôsobte šok, doprajte mu čas.

Celozrnné namiesto bielych

Vymeňte pečivo z bielej múky za celozrnné produkty. Obsahujú viacej vlákniny, takže pomôžete tráveniu. Zároveň sú bohatšie na minelály a taksito zasýtia na dlhšiu dobu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #jojo efekt #kilá

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...