Ženy po rakovine ukázali hrdo svoje jazvy na móle v New Yorku

Rakovina prsníka je zákerná choroba. Mnoho žien, ktoré ju prežili, však ukázali, že dokážu hrdo stáť aj voči objektívom a celému svetu. V New Yorku sa konala prehliadka, kde mnohé z nich odhalili nielen svoje ja, ale aj telo po zákrokoch.

13.02.2017 17:00
rakovina prsníka - prehliadka - New York Foto: ,
Jedna z modeliek, ktorá podstúpila mastektómiu ľavého prsníka predvádza kolekciu dizajnérky AnaOno v New Yorku.
debata (14)

Dohromady 16 modeliek, skutočných žien, ktoré v minulosti čelili rakovinovej diagnóze, sa oblieklo do kreácii z dielne AnaOno – značky, ktorá tvorí primárne pre ženy po operácii poprsia, mastektómii prsníka (či prsníkov) alebo ich chirurgickej rekonštrukcii.

Defilé módnej prehliadky značky AnaOno, ktorá...
Jedna z modeliek, ktorá podstúpila mastektómiu...
+3Ericka Hart podstúpila po diagnóze rakoviny...
Na móle sa objavili dámy rôznych rás, veku aj fyzickej kondícií. Jednej z nich diagnostikovali rakovinu prsníku už ako osemnásťročnej a musela podstúpiť čiastočné odobratie tkaniva.

U 31-ročnej Ericky Hartovej, kyprej Afroameričanky, ktorá sa postavila pred objektívy len v čipkovaných nohavičkách, sa zase rakovina objavila pred pár rokmi a donútila ju absolvovať obojstrannú mastektómiu. V roku 2015 jej potom chirurgovia urobili čiastočnú rekonštrukciu poprsia. Hoci na jej hrudi stále vidieť jazvy a poprsiu chýbajú bradavky, Hart je s výsledkom spokojná.

zväčšiť Defilé módnej prehliadky značky AnaOno, ktorá... Foto: Reuters, ANDREW KELLY
rakovina prsníka - prehliadka - New York Defilé módnej prehliadky značky AnaOno, ktorá tvorí módu pre ženy s diagnózou rakoviny prsníka.

Počas prehliadky, nad ktorou prevzala záštitu herečka Mira Sorvino, sa podobných žien predviedlo hneď niekoľko. Tvorcovia a módna značka AnaOno akciu zorganizovali s úmyslom pritiahnuť pozornosť verejnosti aj na tento zdravotný problém a zároveň sa snažia získať finančné príspevky, ktoré pomôžu v budúcnosti pacientkam s rakovinou prsníka.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #žena #New York #mastektómia #rakovina prsníka

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...