Päť drobností, ktoré vám významne predĺžia život!

Hoci ženy žijú štatisticky dlhšie ako muži, kvôli menšej porcii nerestí a nižšej tendencii vystavovať sa riziku, vždy sa hodí pár receptov, ako si pobyt na Zemi ešte viac predĺžiť.

10.02.2017 17:00
čokoláda, pochúťka, delikatesa, radosť Foto:
Kvalitnou čokoládou si zabezpečíte pohladenie jazyka, záplavu endorfínov, ale aj zdravie.
debata

Nežite sama

Niekedy je to s chlapmi otravné, ale osamelosť zdraviu rozhodne neprospieva. Nie je to len preto, že sám človek musí znášať všetky finančné výdavky a riziká. Vo dvojici sa aj výpadok príjmu zvláda ľahšie, druhý človek je nielen oporou, ale aj radosťou. Zároveň sme sociálne živočíchy a samota skracuje dĺžku života. Ideálne je mať po boku láskavého partnera.

Raňajkujte

Raňajky majú na náš život zásadný vplyv. Nielen preto, že dodajú energiu do celého dňa. Je dokázané, že tí čo mali plnohodnotné raňajky s bohatým podielom bielkovín, ale aj sacharidov s nízkym glykemickým indexom, prijali po zvyšok dňa asi o 30% menej kalórií. Preto nemali toľko kíl navyše a neohrozovali ich srdcovocievne problémy.

Športujte

Pohyb je základom toho, aby sa vo vašom tele obnovovali bunky a neprichádzalo k ich ochabovaniu, nečinnosti a často patológii. Ale zároveň pohyb človeka otužuje a posilňuje. Bude vám preto aj vo vyššom veku hroziť nemenej ochorení, menej liekov, menej pobytu v nemocnici aj menej operácií. Pretože každá takáto udalosť je zásahom do organizmu s vedľajšími účinkami, ktoré väčšinou nie sú dobrou správou pre dlhovekosť.

Dajte si čokoládu

Má to jeden háčik. Nemôže to byť celá tabuľka, ale pár kociek a obsah kakaa nad 70%. Vtedy si zabezpečíte nielen pohladenie jazyka, záplavu endorfínov, ale aj pokles krvného tlaku, riziko úmrtia na infarkt a o 8% sa zníži podľa American Medical Assotiation možnosť mŕtvice.

Skúste to optimisticky

Nie všetko v živote je za každých okolností ružové. Napriek tomu netreba stratiť úsmev z tváre. Pozitívne vyhliadky do budúcnosti a dôvera v lepšie časy znižovali možnosť predčasnej smrti o 30%. Nie je to málo za úsmev.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #úsmev #čokoláda #raňajky #radosť #dlhý život #optimizmus

+ Nájdenie radosti v malých veciach vám prinesie veľké šťastie.
Rozpočtová disciplína teraz položí základy budúcej...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....