Môžu za to hviezdy? Tehotenstvo slávnych dáva ženám falošné nádeje

Hviezdy majú veľkú silu. Občas však ich popularita môže spôsobiť, že bežná verejnosť vníma veci zidealizovane, či z iného, nie práve reálneho uhla pohľadu. Píše o tom britský Daily Mail v súvislosti s tehotenstvom známych žien.

09.02.2017 07:00
debata (2)
Speváčka Jennifer Lopez a jej dvojčatá - syn... Foto: SITA/AP, Todd Williamson
Jennifer Lopez a jej dvojčatá - syn Maximilian a dcérka Emme Speváčka Jennifer Lopez a jej dvojčatá - syn Maximilian a dcérka Emme na premiére animovaného filmu Home.

Po prekvapení, ktoré minulý týždeň vyvolala speváčka Beyoncé ohlásením tehotenstva a faktom, že čaká dvojčatá, nasledovali aj mnohé otázky. Ako je vlastne možné, že v poslednom čase sa čoraz viac známych žien vracia z pôrodnice hneď s dvoma potomkami? Odborníci, na ktorých sa portál odvoláva, hovoria jasne – je tam vysoká pravdepodobnosť, že išlo o umelé oplodnenie.

Ako naznačujú výskumy, ženy v období na prelome štyridsiatky sa častejšie stávajú matkami dvojčiat. Kým pri klasickom oplodnení sa narodí jeden pár dvojčiat na zhruba osemdesiat žien, umelé oplodnenie údajne túto šancu znásobuje niekoľkokrát. Podľa lekárky Irfany Koita, ktorá je aj šéfkou organizácie IVF Matters (IVF – znamená in vitro fertilizácia – oplodnenie zo skúmavky), by však mali byť známe ženy úprimné. Mnohé totiž budia dojem, že je jednoduché otehotnieť aj tesne pred štyridsiatkou, s čím odborníci nesúhlasia. Mnoho bežných žien si od nich berie príklad a odkladajú tehotenstvo, no pritom si neuvedomujú, že možno neskôr budú potrebovať pomoc odborníkov. A nie všetky si ju budú môcť dovoliť.

Speváčka Beyoncé má 36 rokov, čo by sa ešte dalo považovať za relatívne plodný vek. Napríklad taká Mariah Carey však rodila dvojčatá vo veku 41 rokov a speváčka Jennifer Lopez svoje dve deti priviedla na svet ako 39-ročná. Matkou dvojčiat sa pred štyridsiatkou stala aj Julia Roberts či Rebecca Romijn. Ani jedna o umelom oplodnení nehovorila, čo, samozrejme, neznamená, že ho všetky podstúpili a len ho pred verejnosťou taja. Lekári však tvrdia, že táto možnosť je u nich vysoko pravdepodobná. Umelé oplodnenie priznáva len speváčka Celine Dion, ktorá priviedla synov Eddyho a Nelsona na svet ako 42-ročná.

Lekári, ktorých cituje britský Daily Mail, tvrdia, že zlom nastáva približne okolo 35. roku života ženy. Hoci mnoho dám otehotnie prirodzenou cestou aj po dosiahnutí tohto veku, netreba zabúdať na to, že u žien sa vekom znižuje množstvo, ale aj kvalita vajíčok na oplodnenie. Tým pádom klesajú aj šance na umelé oplodnenie. Odborníci chcú upozorniť na to, že nový trend posúvania materstva čoraz bližšie k štyridsiatke môže byť tiež dôvodom poklesu pôrodnosti v moderných krajinách.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #tehotenstvo #vek #celebrita #matka #dvojčatá #umelé oplodnenie

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...