Hrdinka Päťdesiat odtieňov pre nahé scény tvrdo trénovala. Takto!

Od štvrtka sa aj v slovenských kinách premieta druhý film zo série Päťdesiat odtieňov. Jeho hlavná ženská hviezda Dakota Johnson sa musela na nakrúcanie nahých scén pripraviť. Fyzicky.

08.02.2017 07:00
Dakota Johnson Foto: ,
Herečka Dakota Johnson na filmovej premiére Päťdesiat odtieňov temnoty.
debata

Magazín People oslovil v tejto súvislosti celebritnú trénerku Ramonu Braganza, ktorá sa starala o fyzickú prípravu oboch hlavných hereckých predstaviteľov. Ako prezradila pre časopis, herci mali k dispozícii na nakrúcanie jeden príves zariadený kompletným posilňovacím zariadením a tiež strojmi na kardio.

„Dakota Johnson využívala toto miesto takmer každý deň, čo bola na nakrúcaní. Povedala by som, že tam bola tak päťkrát do týždňa,“ prezradila Braganza. „Niekedy absolvovala dlhší tréning, inokedy si dala len dvadsať minút kardio cvičenia,“ pokračovala.

Cvičenie so zdvíhaním nôh z podložky aj so... Foto: SHUTTERSTOCK
Cvičenie s therabandom - vonkajšia strana stehien Cvičenie so zdvíhaním nôh z podložky aj so zapojením posilňovacích techník (pomocou therabandu) funguje na vyrysovanie vonkajšej strany stehien.

Podľa trénerky hviezd sa cvičenie u 27-ročnej Johnsonovej sústreďovalo predovšetkým na nohy, ramená, ruky a bruško. Tie totiž vidieť v záberoch filmu najčastejšie a sú súčasťou mnohých milostných momentov. Podľa Braganzy mala herečka dobrý základ v tom, že už na pľac prišla štíhla a bez zbytočného tuku.

„Potrebovala len trošku vyrysovať. Venovali sme sa veľa strečingovým cvičeniam s hudbou, potom sme spravili celú sériu cvikov na nohy. Užívala si najviac old-schoolové cvičenie na spôsob Jane Fondovej, keď ležíte na zemi a dvíhate nohy do rôznych smerov. Ja som k tomu pridala malé závažia na nohy, čo zintenzívnilo cviky a pretavilo sa do vylepšenia formy nôh aj stehien,“ opísala tréning odborníčka.

Súčasťou tréningu bol aj beh na bežiacom páse, pričom ten realizovala herečka vždy pri miernom stúpaní. „Pre stehná a zadoček je to o niečo lepšie,“ vysvetlila pre People Braganza. Prezradila ešte, že herečka počas päťmesačného nakrúcania mala aj pravidelné hodiny horúcej jogy. Ide o spôsob cvičenia, v rámci ktorého sa cvičí v miestnosti vyhriatej na konkrétnu (vyššiu) teplotu a kde sa jej pôsobením aktivizuje metabolizmus, ale aj rozličné chudnúce procesy.

Herecká dvojica Jamie Dornan a Dakota Johnson...
Herec Jamie Dornan.
+9Herecká dvojica Jamie Dornan a Dakota Johnson...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #beh #film #nohy #posilňovanie #tréning #Dakota Johnson

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...