Studené nohy. Aj tento ženský problém má riešenie!

Niežeby muži netrpeli syndrómom ľadových nôh a rúk, ale ženy postihuje častejšie. No pred touto pliagou, ktorá z vás robí na dotyk ľadovú kráľovnú, sa môžete účinne brániť.

15.01.2017 17:00
voda, žena, nápoj, zima Foto:
Nezabúdajte na vodu ani počas zimných mesiacov.
debata

Viac vitamínov a dostatok vody

Dva základné stavebné kamene teplých nôh. Studené končatiny sa zvyknú vyskytovať práve v období od jesene do leta a nie sú dôvodom len nízke teploty, ale aj nesprávny pitný režim. Nižšie teploty nás nemotivujú piť, no to znamená, že krv je hustejšia a obeh nemôže dostatočne dobre fungovať. To platí aj o menšom podiele ovocia a zeleniny v strave. Pridajte viac prírodných vitamínov. Rozprúdia krvný obeh dosť intenzívne, aby vám bolo teplo aj v ponožkách.

Pozor na stres

Pri strese, úzkosti a depresiách dochádza k zmenám, ktoré zdržiavajú krv bližšie pri srdci. Je to bežný stav ohrozenia. Ten nie je pre telo v dlhodobom pôsobení zdravý a prvé negatívne účinky stresov sa prejavujú práve chladnými časťami tela. Uvoľnite sa a psychicky oddychujte.

Doprajte si saunu

Saunovanie má výborný efekt nielen preto, že sa prehrejete skutočne do špiku kosti, ale aj striedanie tepla a chladu je pre telo významný prínos. Podporuje správny krvný obeh a málo žien, ktoré sa pravidelne saunujú majú prsty ako cencúle.

Koreniny

Stravu môžete obohatiť o kajenské korenie a čili. Obsahujú totiž kapsaicín, ktorý prehrieva telo z vnútra. Táto látka je dlhodobým liekom na zlé prekrvenie. Skutočne funguje. Rovnako ako zázvor. Ten stačí piť v podobe čaju a okamžite prehrieva. Pôsobí aj z dlhodobého hľadiska. Eliminuje tvorbu krvných zrazenín a aterosklerózy.

Šport

Uvádza sa ako liek takmer na všetko, ale pre studené končatiny funguje okamžite a spoľahlivo. Už po pár drepoch sa telo začne správať inak. Krv cirkuluje, srdce sa namáha a vy sa prehrejete. Športovať je potrebné pravidelne. S pribúdajúcou kondíciou ubudnú ľadové zóny.

Navštívte lekára

Ak ste využili všetky dostupné možnosti a dokonca si všímate, že vám ruky a nohy ostávajú ľadové aj počas leta, či v situáciách, kde sa všetci ostatní potia, je dobré prekonzultovať problém s lekárom. Môže totiž naznačovať napríklad cievne ochorenie, anémiu, problémy so štítnou žľazou, obličkami a ďalšími orgánmi. Odstránením ochorení pookreje vaše telo a končatiny budú opäť príjemne teplé.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #stres #sauna #studené nohy #koreniny

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...