Poznáte zdravotné benefity pravidelného sexu?

K čomu prichádza počas sexu a ako to vplýva na svaly či mozog?

11.01.2017 07:00
sex, vzťah, intimity Foto:
A šup do postele!
debata (1)

Cievny systém

Ako uvádza štúdia z Univerzity v Severnej Karolíne, počas sexu prichádza k zníženiu produkcie hormónu kortizolu, čo je tkz. stresový hormón. Tým pádom má sex pozitívny vplyv na krvný tlak – a preto častý sexuálny styk zabraňuje vzniku srdcového infarktu či mozgovej mŕtvice.

Mozog

Štúdie dokázali, že pravidelný sex vedie k lepšej koncentrácii, mozog dokáže podávať kvalitnejšie výkony – podľa výskumov sex stimuluje mozgovú činnosť.

Imunitný systém

Výmenou telesných tekutín prichádza k akémusi „tréningu“ imunitného systému. Štúdie dokázali, že už pri sexe dva razy týždenne dochádza k zvýšenej produkcii protilátok a takisto bielych krviniek.

Psychika

Pri orgazme sa do tela produkujú endorfíny, hormóny šťastia. Uvoľníme sa, pookrejeme a cítime sa šťastnejšie. A tento pocit sa po sexe z tela vytráca postupne, trvá to až 24 hodín.

Svaly

Pri sexe je v pohybe enormné množstvo svalov. A počas milostnej hry dokáže telo spáliť okolo 300 kalórií. Tým, že svaly naplno pracujú, dostane svoj tréning aj srdce – jeho výkon sa zvýši podobne ako pri kardio tréningu, čím sa vlastne zvyšuje výkon celého organizmu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mozog #vášeň #posteľ #cievny systém

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...