Chystáte sa zhodiť? Skúste to s novou golo diétou

Tzv. golo diéta bola v minulom roku najčastejšie googlovaná. Údajne je obľúbená aj medzi celebritami. O čo ide? Čítajte!

04.01.2017 15:00
schudnúť, diéta Foto:
Jesť a nepriberať, to je sen nejedného dievčaťa na tejto planéte.
debata

Vďaka tejto diéte už schudli celebrity ako Taylor Hill, Mirand Kerr či Kate Hudson. A nevedia si ju tým pádom vynachváliť. Je založená na princípoch nízkokalorickej stravy. Vysoký obsah bielkovín, ale žiadne sacharidy. Nejde tu o počítanie kalórií a váženie potravín, ale skôr o kontrolu metabolizmu.

Ako pôsobí?

Pri golo diéte ide o dosiahnutie chudnutia prostredníctvom premeny telesného metabolizmu – inzulín musí opäť pôsobiť. Hladina cukru sa bude držať konštantne nízko, čo poskytne rýchly úbytok na váhe bez toho, aby sme hladovali. Túto diétu vynašiel a rozvinul americký autor Keith Ablow, ktorý svoje rady zverejňoval pravidelne v New York Times. „Insulin Resistance Diaet“ má trvať len 30 dní a pozostávať z troch krokov.

1

Začína sa potravinovým programom, ktorý zahŕňa sofistikované recepty z proteínov, sacharidov a tukov, ktoré stimulujú látkovú výmenu a udržujú hladinu inzulínu v rovnováhe.

2

V druhej časti je program doplnený o potravinové doplnky ako je ľanové semienko a rastlinné látky, ktoré sa konzumujú s jedlom. Tiež majú pozitívny vplyv na hladinu inzulínu a nepríjemné ukladanie tukov.

3

Do tretej časti sú zahrnuté cvičenia ako HIIT tréning, v ktorom sa spaľuje telesný tuk a podporuje sa metabolizmus.

Ako rýchlo schudnem?

Pri dôslednom dodržiavaní metabolicko-diétneho plánu možno zhodiť už 10 kilogramov za 2 týždne. Avšak rovnako, ako pri iných diétach, aj tu treba byť opatrný. Telo najskôr stráca vodu, potom svalovú hmotu, ak aspoň trikrát týždenne nie je naplánovaný vytrvalostný šport.

Nie je pre všetkých

Z medicínskeho hľadiska nie je táto diéta vhodná pre každého. Ignorovať by ju mali v prvom rade diabetici, ľudia s ochorením obličiek, s metabolickými poruchami a srdcovo-cievnymi ochoreniami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #kalórie #sacharidy #hlad #metabolizmus #bielkoviny #tuky #inzulín

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...