V práci zúri choroba? Môžete sa ubrániť?

Obdobie chrípky je v plnom prúde. Ale čo robiť, ak podaktorí kolegovia namiesto do postele zamieria do kancelárie?

29.12.2016 07:00
alergia, kašeľ, nádcha Foto:
Chorá kolegyňa v kancelárii?
debata

Netvárte sa, že vám to nevadí

Chorý človek do práce nepatrí. Ak jemu nevadí, že sa za počítačom trápi, vy s tým nič nenarobíte. Ale prečo by ste sa mali usmievať na niekoho, kto má červené oči, z nosa mu tečie a kýcha na všetky strany? Skúste mu navrhnúť, či by predsa len nebolo lepšie zostať v posteli, než šíriť chorobu na všetky strany. Keď je chorý on, musia byť všetci naokolo?

Prekryte si tvár rúškom

Nielenže sa aspoň sčasti chránite pred vírusom, ale zároveň dávate chorým v práci najavo, že o ich problémoch viete. Najmä, ak pracujete v otvorenom priestore plnom ľudí je rúško počas zúriacej chrípky namieste. Podobne to platí aj v prostriedkoch hromadnej dopravy. A vôbec nemyslite na to, že vyzeráte ako mimozemšťan. Chránite sa a nechcete ochorieť!

Cvičte a prijímajte vitamíny

Cvičením posilňujete imunitu. Ak by ste k tomu pridali aj postupné otužovanie, máte takmer vyhraté. Dostatok vitamínov vám takisto zaistí nejakú ochranu pred chorobou. Silný organizmus nepodľahne nákaze, dokáže sa ubrániť.

Nezabudnite na umývanie rúk

V čase chrípkovej epidémie je na mieste nielen si ruky umývať, ale takisto používať dezinfekčný gél. Ak vyjdete z autobusu či električky, naozaj sa hodí. Umývaním rúk „zatočíte“ s baktériami číhajúcimi na nepezpečných miestach, ako sú kľučky, turnikety či telefóny.

Vetrajte

Rýchle vyvetranie miestnosti takisto môže pomôcť. Pravidelne otvorte dokorán okno a do kancelárie vpustite čerstvý vzduch. Nielenže sa vám bude lepšie dýchať, snáď sa aj ubránite nákaze.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #choroba #vitamíny #vetranie #nákaza

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...