Štyri drinky, ktoré zlepšia vašu náladu na počkanie!

Vhodné aj pre mamičky, tehotné, či dojčiace, dokonca aj pre neplnoleté. Za všeobecného strojcu dobrej nálady sa považuje síce alkohol, ale dobre vieme, aké má negatívne následky. Preto je vhodné spraviť si deň lepší úplne inými druhmi nápojov. Pochutia aj potešia. Tak smelo do nich.

26.12.2016 14:00
kamilkový čaj, upokojenie, bisabol Foto:
Pridajte mlieko a dostanete miešaný nápoj na vytváranie pozitívnych pocitov.
debata

Vlažná citrónová voda

Môže byť dokonca teplejšia. Nič to nepokazí. Do dvojdecového hrnčeka pridajte šťavu zo štvrtiny citróna a pite pomaly. Vychutnávajte, ovoniavajte, prežívajte, ako vám robí dobre. Dôvod? Samotná vôňa citróna zlepšuje u ľudí náladu a dodáva pocit šťastia. To je vedecký fakt. Citrónová vôňa dobre vplýva na náš mozog. Prirodzene v teplej vode sa z citróna uvoľní viac silíc a tak vonia intenzívnejšie. Mimochodom vitamín C je potrebný na tvorbu noradreanlínu, teda hormónu, ktorý priamo vylepšuje pozornosť.

Harmančekové laté

Znie to trochu nevábne, ale chutí to znamenite a zvyšuje pocit pohody. Samotný harmančekový čaj znižuje úzkosť, podráždenosť a pocit vyčerpania. V pravom kravskom mlieku, najlepšie plnotučnom neodstredenom a z domáceho chovu je zas vysoký obsah kyseliny linolovej. Ide o jednu z veľmi prospešných omega-6 mastných kyselín. Dokáže efektívne znižovať dávky stresového hormónu v krvi. Kombináciou týchto dvoch zložiek dostanete miešaný nápoj na vytváranie pozitívnych pocitov.

Kefír

Ak ho naozaj nemusíte, je potom cesta spraviť si smoothie z gréckeho jogurtu. Tieto dva produkty majú živé probiotiká. Efektívne vplývajú na trávenie, znižujú plynatosť, pocit nafúknutia a človek, ktorému dobre funguje trávenie sa hneď cíti akosi lepšie. Dnes sa už nediskutuje o vplyve probiotík na podporu imunity. To je dokázané. Diskusie sa však vedú na tému, že probiotiká môžu byť prirodzeným antidepresívom. Otestovať to môžete na vlastnej koži.

Chai čaj

Ide o indický liek na psychické neduhy. Je to skrátka čaj, ktorý prináša pokoj mysle. Predstavuje zmes klasického čaju s koreninami ako škorica, kardamón, klinček, aníz, zázvor a ďalšou kôpkou funkčných bylín. Čaj dodáva energiu a poráža frustráciu. Niektorí dokonca hovoria až o mystických zážitkoch. Pravdou je, že mnoho ľudí sa z Indie kde je tento čaj doma, vracia akoby duševne a pohodovo obnovených. Je možné, že práve táto receptúra má v tom svoje prsty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #čaj #dobrá nálada #citrónová voda #kedfír

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...