Varené víno, punč či vaječný likér. Počítate kalórie?

Popíjate v predvianočný čas, počas Vianoc a aj po nich varené víno s ovocím sem, anglický punč s brandy tam a pritrafí sa aj vaječný likér a lahodné bowle?

19.12.2016 13:30
jablkový punč Foto:
Punč. Nesmie chýbať v žiadnom žalúdku počas vianočných sviatkov. Ide to aj bez alkoholu...
debata

Zaujíma vás aj to, koľko kalórií (cukru!!!) tieto nápoje obsahujú?

Vaječný likér je kalorický ako guláš

Pri punči latka kalórií stúpa rýchlo nahor – vo väčšine z nich je veľa sladkých štiav a na hrnček obsahujú okolo 270 kalórií. Vaječný punč z likéru, bieleho vína, rumu a vanilkového cukru už možno radšej zaradiť do kategórie dezert. S okolo 300 kilokalóriami „váži“ rovnako, ako malá porcia guláša.

Päť až osem kociek cukru

Päť až osem kociek cukru – týmto množstvom sa „pýši“ varené víno. 250 kilokalórií dostaneme do tela, keď vypijeme štvrť litra tohto nápoja. Kto ho vylepší ešte tvrdým alkoholom a cukrom, môže si pripočítať – približne 20 kilokalórií obsahuje lyžičku cukru, gram alkoholu obsahuje sedem.

Tu je alternatívny chutný punč, pre tých, čo to chcú vyskúšať bez alkoholu, nepribrať toľko a hlavne neprísť o vianočnú atmosféru. Punč s marakujou!

Punč s marakujou

Potrebujeme:
1/4 litra vody, 1/2 litra marakujového džúsu, 1–2 marakuje, šťava z jedného pomaranča, tri steblá citrónovej trávy, med na osladenie.

Príprava:
Vodu a marakujový džús nalejte do hrnca. Odšťavte pomaranč, citrónovú trávu roztlačte nožom a pridajte do hrnca, priveďte do varu. Polhodinu nechajte lúhovať. Vyškrabkajte dužinu z marakuje a so zrnkami (alebo bez) pridajte do nápoja, spolu s pomarančovou šťavou. Zohrejte a podľa potreby oslaďte medom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #chudnutie #kalórie #punč #varené víno #cukor #likér #marakuja

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...