Dokázané! Táto skladba nám pomôže rýchlejšie zaspať

Bojujete každý deň s počítaním ovečiek a nedarí sa vám z rôznych dôvodov zaspať? Možno práve pre vás existuje pomoc. Vedci totiž zverejnili tajný recept.

07.12.2016 17:00
spánok, nespavosť, hodiny, budík, noc, posteľ,... Foto:
Vstávanie uprostred noci je často reakciou organizmu na stres.
debata (2)

Ovečky spočítané, spánok neprichádza

Každú noc ten istý scenár. V posteli už poctivo ležíte, ale v hlave sa vám víri nespočetné množstvo myšlienok. Chceli by ste spať – váš partner už dávno spí, takže nemáte s kým ani „pokecať“. Hraním s mobilom spánok len oddialite – to nie je dobrý nápad!. Ale čo teda robiť, keď spánok neprichádza a ovečky máte už všetky dávno spočítané a v košiari?

Zajtra to bude horor!

Vravíte, že vyskúšali ste už všetko. Okrem spomínaných ovečiek čítať knihu, vypiť pohár mlieka s medom, čerešňovú šťavu, horúci termofor, aj meditovať. Nič nepomohlo a únava neprichádza, viečka sa nezavierajú. Ach, ako po tom túžite! Zajtra vás v práci čaká dôležitá prezentácia. Cítite sa nahnevaná, ani neviete, na koho, zajtra to v kancelárii do konca pracovnej doby neprežijete.

Možno ste ju nepoznali

Našli ste sa v týchto riadkoch? Píšeme aj o vás? Tak spozornite. Aj pre vás je tento fantastický „tajný tip“. Americkí odborníci na spánok z firmy Mindlap International totiž objavili pieseň, po ktorej všetci rýchlejšie zaspíme. A nie, nie je to Mozartova „Malá nočná hudba“, ale osem minútová skladba skupiny, ktorú ste doteraz možno vôbec nepoznali: Marconi Union: Weightless.

Ostatné? Ani náhodou!

S cieľom zistiť, ktorá z piesní pôsobí na nás ako uspávanka, pustili vedci 40 ženám rôzne piesne. Výsledok skúmania: Počas počúvania skladby Weightless účastníčkam klesol srdcový pulz a telesný nepokoj sa znížil až o 65 percent. Pripomeňme, že ostatné skladby takýto výrazný efekt nemali, a to ani náhodou.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #únava #nespavosť #myšlienka #srdcový pulz #telesný nepokoj #ovečky

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...