Nepríjemné prechladnutie! Tipy, ktoré zaberú!

Máme pre vás rýchle tipy, ktoré pomôžu, keď vás prepadne prechladnutie. Kašeľ, zvýšená teplota, upchatý nos, bolesť hlavy... Rýchlo preč!

31.10.2016 12:00
viróza, nádcha, prechladnutie, chrípka, choroba Foto:
Pomôže slepačia polievka, zinok, vaňa, meditácie...
debata (1)

Pite veľa vody

Veľa, veľa, veľa pite, majte na pamäti, že tekutiny vyplavujú toxíny z tela. Ak sa vám zdá voda už fádna, vylepšite jej chuť pár mätovými lístkami a trochou citrónovej šťavy. Síce budete v jednom kuse na záchode, ale vaše zdravie vám za to poďakuje.

Jablčný ocot

Žiaľ, na chuť je skutočne odporný, ale jedna lyžička octu rozriedená v pohári vody pomáha pri vykašliavaní.

Extra dávka spánku

Chrípka a prechladnutie lietajú všade vo vzduchu. Okrem pravidelného umývania rúk je extra porcia spánku najlepšou metódou, ako svoje telo pripraviť proti vírusom.

Počúvajte hudbu

Horúci kúpeľ, tlmené svetlo a príjemná relaxačná hudba sú prínosom pre vaše pošramotené telo. Para z teplej vody tiež otvára dýchacie cesty a dôkladne ich čistí.

Slepačia polievka

Pri škaredom prechladnutí je tým ideálnym jedlom, ktoré vám dodá silu. Upokojí zapálené hrdlo, zásobí vás dôležitými elektrolytmi, pomôže pri potení a uvoľní váš upchatý nos.

Zinok

Zaobstarajte si tablety s obsahom zinka. Ten zmierňuje prechladnutie, ale podľa výsledkov štúdií zinok dokáže chorobu aj extrémne skrátiť.

Meditujte

Na šport pri prechladnutí zabudnite, maximálne si doprajte prechádzky na čerstvom vzduchu. Čo vám však naozaj pomôže, sú meditácie, predovšetkým meditačné dýchacie cvičenia.

Vazelína na nos

Sú vaše nosné dierky a pery chorobou skúšané a neustále kýchate? Optimálnou ochranou je vazelína, obsahujúca len vodu a tuky, žiadne parfumové látky a iné umelé prísady, dráždiace kožu.

Knižka je na rade

Knižka, ktorá na vás zíva už dobrý mesiac, ale vy jej stále dávate košom, lebo na ňu nemáte čas. Teraz je na rade… Chce, aby ste si ju prečítali!

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vírus #prechladnutie #zinok #jablčný ocot #slepačia polievka #vazelína

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....