Častý zápal močových ciest? Nohy chcú do tepla!

Nielen pred prechladnutím sa musíme v týchto mesiacoch extrémne chrániť. Dôležité sú aj močové cesty a mechúr. Ženy potrápi raz-dva.

21.10.2016 14:30
studené nohy, bosé nohy Foto:
Oblečte ich do teplých ponožiek, zaslúžia si to.
debata (1)

Cibuľové pravidlo

Teplý deň, chladná noc. A preto sa na to treba poriadne pripraviť a obliekať sa podľa „cibuľového“ pravidla. Vždy si počas týchto dní musíte niečo vyzliecť, alebo obliecť. Pripravte sa na to. Zvlášť ten, koho trápi citlivý mechúr, si musí dávať veľký pozor a nesadať si na chladné podklady (kameň, kov) a obuť sa lepšie, už nie je leto!

Nohy v teple

Pýtate sa, čo majú studené chodidlá do činenia so zápalom močových ciest? Odpoveď znie: Veľa! Sliznica močového mechúra je horšie prekrvená a nie tak dobre chránená pred votrelcami. Preto je dôležité mať nohy vždy v teple. Doprajte im túto slasť.

Pálenie, bolesti a spol.

K príčinám, prečo baktérie preniknú do do močovej trubice a mechúra, môže patriť slabý imunitný systém, pohlavný styk, poruchy vaginálnej flóry, zlá intímna hygiena… Pálenie pri močení, prípadne krv v moči, bolesti v podbrušku a kalný moč sú typickými znakmi akútnej infekcie dolných močových ciest.

Dodržte nasledovné

Kto týmito zápalmi trpí, mal by preventívne dodržať nasledovné: Vypiť dva litre tekutín denne. Nezadržiavať nutkanie na močenie, vyprázdniť sa v uvoľnenej polohe. Brusnice dokážu zabrániť zachytávaniu baktérií na sliznici močového mechúra. Špeciálne čaje na močový mechúr a obličky pomáhajú baktériám vyplaviť sa a pôsobia mierne antisepticky, cesnakové preparáty zas antibakteriálne. Zriedený jablčný ocot či kyselina askorbová zaistia kyslé prostredie v močovom mechúre, ktoré baktérie nemajú rady.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #teplo #moč #brusnice #baktérie #intímna hygiena #infekčné choroby #zápal mechúra

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....