Čierne zlato! Päť dôvodov, prečo by ste mali piť viac kávy

Jedni vravia, že piť kávu každý deň je nezdravé, druhí na to majú presne opačný názor. Ak patríte k tým, čo bez kávy nevykročia z domu, čítajte o tom, že rozhodne robíte dobre.

20.10.2016 09:30
káva, kofeín, životabudič Foto:
Káva! Nedajme na ňu dopustiť.
debata (2)

Káva je dobrá pre šedé bunky

Kto sa bojí, že stratí pamäť, mal by piť kávu, naznačilo to už niekoľko štúdií. Je to práve pamäť, kto ťaží z kofeínových nápojov.

Prevencia pred chorobami

Kto denne pije 3–5 šálok kávy, posilňuje svoje srdce – ide tiež o výsledok štúdie. Káva nedovolí tepnám, aby rýchlo kôrnateli. Antioxidanty, ktoré obsahuje, chránia pred cukrovkou, niektorými druhmi rakoviny, cirhózou pečene, depresiami, pred Parkinsonovou chorobou a žlčovými kameňmi.

Podporuje látkovú výmenu

Keď chceme črevu pomôcť pri jeho práci a túžime, aby sa kalórie rýchlo spaľovali, je dôležité veľa piť. Látkovú výmenu podporujú predovšetkým teplé nápoje a káva chutí skutočne lepšie ako nejaká teplá voda, čo poviete? Označenie spaľovač nezískala nadarmo…

Proti svalovke

Svalová horúčka je nežiadúci vedľajší efekt fyzickej aktivity. Zabránime jej, ak budeme pred a po tréningu piť kávu. Ak je neskoro a bolesť tu už je, ani v tomto prípade káva nesklame, lebo ju dokáže zmierniť.

Podporí výdrž

Káva nepomáha len pri bolestiach svalov, ale zvyšuje tiež výdrž. Preto sa oplatí dopriať si tento zázračný mok pred pobytom vo fitnescentre, no najmä pred maratónom a podobnými výkonmi, na ktorých nám záleží.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #bolesť #pamäť #kofeín #cukrovka #srdce #káva #výkon #svalovka

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...