Šesť návykov, ktoré šťastní ľudia robia každé ráno!

Ráno má moc ovplyvniť priebeh celého dňa. Nedajte si šancu, aby ste ho neprežili v šťastí.

27.09.2016 13:00
šťastie, radosť, pekný deň Foto:
Úsmev napriek horšej nálade dokáže človeku do pár minút zmeniť emočný stav.
debata

Smútok je mrhaním času, preto sa naučte prežívať pocit radosti od momentu, ako otvoríte oči.

Cvičia

Nemusí ísť o dlhé a náročné tréningy. Päť – desať minút je potrebné venovať rannému pohybu. Drepy, kliky, angličáky. Nič zložité, ale budete šťastnejšie. Robia to tak ľudia, ktorí sú plní optimizmu a energie. Rozprúdenie krvi v celom tele totiž znamená prílev zdravej energie. Štúdia publikovaná v Journal of Health Psychology dokonca poukázala, že po rannom cvičení sa ľudia cítili šťastnejší aj v prípade, že to nemalo dopad na úbytok ich váhy a formovanie postavy.

Čítajú

Robia to nielen úspešní, ale aj šťastní ľudia. Lenže pozor! Ak ste si tento bod chceli dať ako splnený len tým, že prelistujete správy na sociálnych sieťach, zadržte! Mobilu a e-mailu sa nechytajte. Prečítajte si stránku, dve z obľúbenej knihy, prípadne môže ísť o citáty, krátky príbeh, zaujímavosti z prírody, kúsok cestopisu. Vyhnite sa negatívnym správam. Uvidíte, ako sa zmení vaše naladenie do celého dňa. Znie to neuveriteľne a ešte neuveriteľnejšie to funguje.

Nepreskakujú raňajky

Bez životnej energie sa len veľmi ťažko pociťuje stav šťastia. Raňajky sú základom dňa, ktorý telu po období spánku dodá novú vzpruhu. Kvalitné, nie príliš ťažké raňajky, zamerané na vitamíny, bielkoviny, ovocie, zeleninu a jedlá s nízkym glykemickým indexom výrazne zvýšia pocit vitality a radosti zo života. Budete sa cítiť lepšie, ako keď začnete deň so škvŕkaním v žalúdku.

Naplánujú si deň pozitívne

Benjamin Franklin povedal, že jedinou úlohou jeho rána je naplánovať si, čo dobré môže urobiť v tento deň. Skúste to ako on. Málokedy bol z neho cholerický chlap. Nájdite si pár minút a premyslite, čím urobíte radosť iným aj sebe. Váš deň bude lepší.

Odídu s úsmevom

Ľudské telo a psychika sú dve nádoby, ktoré sa nedajú oddeliť. Naše pocity sa odrážajú na tele a telo do veľkej miery ovplyvňuje pocity. Podľa kľúčových štúdií neurolingvistického programovania je možné upraviť si náladu jednoduchými gestami, ktoré bežne spájame s pocitmi radosti. Neopustite dom bez toho, aby ste sa neusmiali. Úsmev napriek horšej nálade dokáže človeku do pár minút zmeniť emočný stav.

Oživia rutinu

Podľa štatistík je 40% dňa tvoreného rutinou. To je dosť vysoké percento, pričom opakovanie nás nudí a maže pocit šťastia. Skúste to zmeniť už ráno, budete sa cítiť šťastnejšie. Zmeňte trasu cesty do práce, uvarte si iný čaj, vyskúšajte pozorovať nové veci. Venujte priestor maličkostiam a budete veselší. Tak ako malé deti, pre ktoré je aj mucha na okne dôvod, aby sa zasmiali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #cvičenie #úsmev #čítanie #šťastie #rutina #smiech

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...