Preč s diétami! Chudnite konečne efektívne!

Tiež patríte k ženám, ktoré vyskúšali azda každú diétu a celý život sa zaoberajú svojimi kilogramami? S týmito tipmi zhodíte trvalo!

21.09.2016 13:00
schudnúť, diéta Foto:
Jesť a nepriberať, to je sen nejedného dievčaťa na tejto planéte.
debata

Je zdravé jedlo drahé?

Kto chce schudnúť na trvalo, mal by venovať pozornosť zdravej výžive. Ovocie a zelenina by mali byť neoddeliteľnou súčasťou stravy, rovnako ako biele mäso a ryby. V tých sa nachádzajú omega-3 mastné kyseliny, ktoré sa považujú za zdravých spaľovačov tukov. Kto to myslí so svojim telom dobre, siahne po cestovinách z tvrdej pšenice a hnedej ryži, namiesto variantov z bielej múky.

Chudnite so správnymi nápojmi

Mnohé ženy, ktoré túžia schudnúť, zameriavajú svoju pozornosť len na to, čo jedia, no pozabúdajú na to, že kalórie sa skrývajú aj v nápojoch. Napríkad také latté macchiato obsahuje až 200 kalórií a džúsy, smoothies a sladené nápoje sú skutočnými kalorickými bombami. Vymeňte tieto nápoje za vodu, minerálky a nesladené bylinkové čaje. Vypite aspoň dva litre tekutín denne – pri chudnutí veľmi dôležité!

Šport sa nedá obísť

Zlá správa pre tých, ktorým sa vôbec nechce hýbať: Kto chce schudnúť trvalo, musí pestovať nejaký šport, bez toho to nejde. Je jedno, či si zvolíte tanec, alebo vás skôr osloví joga či loptové hry – možností, ako byť aktívna je neúrekom.

Odstráňte stres

… a kilá sa pováľajú. Je rozdiel medzi pozitívnym a negatívnym stresom. Kým pozitívny nás ženie do výkonov, negatívny zaťažuje nielen psychiku, ale je zlým spoločníkom aj na ceste k vysnívanej postave. Vzhľadom na to, že mnohí z nás máme v každodennom živote veľa stresu v práci, naše telo uvoľňuje množstvo stresového hormónu kortizolu, čo u mnohých spúšťa chute, najmä na sladké. A nielen to, v stresových situáciách podporuje tvorbu brušného tuku. Tip: Doprajte si v bežnom dni trochu relaxácie, oddychu, ktorý si zaslúžite. Odbehnite v myšlienkach na chvíľu opäť k letnej dovolenke, ktorú ste prežili pri mori, plánujte ďalšiu, alebo si doprajte krátku prechádzku na čerstvom vzduchu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ryby #pohyb #chudnutie #ovocie #kalórie #jóga #stres #brušný tuk

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...