Švihadlom k dokonalej postave. Stačí 10 minút denne!

Má ich každá. Mamička na materskej, zamestnaná manažérka aj žena v domácnosti. Desať minút, ktoré dokážu dopomôcť k lepšej postave.

30.08.2016 17:00
žena, príroda, švihadlo, cvičenie Foto:
Vyrazte do prírody aj so švihadlom.
debata

Dosť bolo výhovoriek

Desať minút času si môže nájsť každá žena, aj keby si mala privstať a tak isto môže obetovať dve tri kávy, aby si kúpila kvalitné švihadlo. Potom treba zabezpečiť trochu pevnej vôle, pretože ani so švihadlom sa nechudne zo dňa na deň. S touto výzbrojou dokážete poraziť tuky ľavou zadnou.

Stará história účinného skákania

Formu si na švihadle formovali už Egypťania. Hoci bolo kedysi výsadou mužov, čoskoro sa toto cvičenie stalo obľúbené aj u žien. Dnes patrí k vysoko efektívnym nástrojom na formovanie postavy. Je možné ho použiť ako relaxačné cvičenie, na posilňovanie, ako HIIT tréning, aj úspešný program na likvidáciu tuku. Pri váhe šesťdesiat kilogramov totiž pol hodinou „švidahlovania“ spálite viac ako 350 kalórií, čo je napríklad takmer o polovicu viac ako pri zumbe alebo pri rýchlej prechádzke. Skákať sa teda určite oplatí.

Ideálny postup

Je jedno, či zvolíte skákanie s nohami spolu, na jednej, prípadne si časom dovolíte aj niekoľko zaujímavých figúr. Dôležité je, aby ste skákali správne a teda dopadali na špičky, nie na päty. Kolená mali mierne pokrčené a pružné. Pritom držte chrbát vzpriamený, ramená uvoľnené, zvierače a stred tela napnutý. Ideálna dĺžka švihadla je od zeme po ramená, takže určite si ho po kúpe treba prispôsobiť vlastnej postave. Zadok a stehná, najčastejšie zdroje ženských „mindrákov“ budú konečne vyzerať k svetu.

Precvičíte celé telo

Stačí naozaj začiatočníckych 10 minút a na druhý deň sa svaly ohlásia. Na prvý pohľad sa zdá, že švihadlo precvičuje iba nohy a prípadne zadok, v skutočnosti zapája aj brušné svaly. Okrem nich precvičíte aj ruky, ramená, chrbát a hrudník. Pomocou švihadla posilníte toľko svalových partií, ako by ste obišli polovicu strojov v posilňovni. Navyše ženy majú často problém so silou v rukách. Preto je pre ne švihadlo veľmi účinným nástrojom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #dokonalá figúra #švihadlo

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...