Päť diétnych drinkov, ktoré zaženú smäd počas horúcich dní!

Pitný režim je počas leta základom prežitia. Celý deň iba na vode však nie je dvakrát chutné, no sladené nápoje poškodia línii.

24.07.2016 07:00
voda, citrón Foto:
Kombinácia uhoriek, citróna a zázvora je tiež veľmi osviežujúca.
debata (2)

Našťastie existujú chutné, osviežujúce a k postave ohľaduplné letné limonády. Ich prípravu zvládnete za pár minút aj doma.

Uhorková voda

Znie to trochu zvláštne, ale počkajte si na tú chuť a účinky. Je to nielen vhodný letný drink, ale aj detoxikačný nápoj. Uhorka zo seba totiž uvoľní aj vitamíny A, C a B6. Čo teda potrebujete? Stredne veľkú ošúpanú uhorku, pokrájanú na zhruba pol centimetrové krúžky, ktoré zalejete vlažnou vodou a popíjate počas dňa.

Domáci letný džús

Populárny je v Mexiku, ale aj na Slovensku chutí jedna radosť. Potrebovať budete dve šálky obľúbeného ovocia. Rátajú sa jahody, melón, papája, čokoľvek. Pridajte dve lyžičky citrónovej šťavy a všetko premixujete v mixéri. Zmes presedíte, čím sa oddelia pevné časti od tekutiny. Následne už len dochutíte kvapkou limetky a stéviou. Skvelý ovocný a maximálne prírodný džús.

Chladený rooibos

Ako jeden z mála čajov sa môže nechať vychladnúť a nestráca svoju výživnú hodnotu. Preto je ideálny pre všetkých, ktorí stále neprišli na chuť popíjaniu teplého čaju počas horúčav. Rooibos si môžete ešte dochutiť a pripraviť z neho doslova hit leta. Čaj si pripravíte klasickou cestou, pridáte lístky čerstvej mäty, stéviu a šťavu z citróna podľa chuti. Ľad nie je na zahodenie. S rooibosom v ruke zaženiete nielen smäd, ale pomôžete aj spaľovaniu tukov a vďaka antioxidantom a flavonoidom podporíte mladistvý vzhľad pokožky. Čo je počas leta nesmierne dôležité.

Bazalková limonáda

Základ bude tvoriť približne pol šálky citrónovej vody, ktorú zmiešate so štyrmi šálkami čistej vody. Pridáte jednu šálku čerstvých bazalkových listov a trochu stévie na zvýraznenie chuti. Môžete podávať tak ako je, alebo pridať ľad na osvieženie. Zaujímavá zmes chutí, ktorú si rýchlo obľúbite.

Studený mača čaj

Práškový japonský čaj, ktorý jednoducho stačí rozmiešať v džbáne studenej vody. Má všetky pozitívne vlastnosti zeleného čaju a chutí skutočne famózne. Stačí malá lyžička do litra vody. Chuť je jemná, ľahká a vďaka schopnosti nabudiť energiou sa stane najzdravším a najchutnejším letným energetickým nápojom.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #voda #kalórie #nápoj #osvieženie

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...