Päť super zdravých čajov vhodných nielen na letné obdobie

Čaj v lete je ideálnym doplnkom pitného režimu postaveného na čistej vode. Môžete ho piť ľadový, vlažný aj teplý. Osvieži, ochladí, zahasí smäd a podporí zdravie. Tie najzdravšie čaje však prospejú celoročne, nielen počas horúcich dní.

21.07.2016 12:00
Lapacho, čaj, imunita Foto:
Čaj lapacho je skvelý na letné popíjanie.
debata

Rooibos

Kráľ letného čajíčkovania. Dôvod? Je možné ho piť v akejkoľvek teplote. Možno aj preto, že to nie je tak celkom čaj. Okolo čajovníka ani nešiel, ide o sušené listy červeného kríka Aspalathus linearis pochádzajúceho z južnej Ameriky. Skvele chutí. Je lahodný aj bez cukru, má prirodzenú medovú chuť a to bez kalórií. Výhodou je, že nemá kofeín, preto je skvelý na večerné popíjanie. Zmierňuje tráviace problémy, alergie a pomáha pri spaľovaní tuku. Teda všetko, čo počas leta oceníte. Vysoký obsah antioxidantov a vitamínu C chráni aj pokožku pred následkami opaľovania.

Harmanček

Ak ste si tento nápoj spájali s ochorením dýchacích ciest a chrípkovou sezónou, je na čase opustiť ohraničené využitie harmančekového čaju. Počas leta oceníte jeho priaznivý vplyv na trávenie, ktoré je často tvrdo skúšané najmä v exotických dovolenkových krajinách. Harmanček vynikajúco upokojuje a dezinfikuje. Jeho pitím zbavujete ústnu dutinu baktérií, ktoré vedia spôsobiť nepríjemné zápaly a afty. Pomáha aj pri migréne, čo počas horúci dní ocenia mnohé ženy.

Mätový čaj

Vynikajúco chutí a osviežuje. Môžete ho piť vlažný aj teplý. Je doma napríklad v Maroku, kde sa skutočne pije proti prehriatiu. S mätou súvisia aj ďalšie pozitíva. Uvoľňuje od bolestí hlavy a zároveň je vynikajúcou alternatívou na nafúknuté bruško. To sa často objavuje práve v období leta, keď sa konzumuje viac zeleniny, ktorá môže spôsobiť nadúvanie. Šálka mätového čaju to vyrieši.

Lapacho

Medzi reprezentantmi najzdravších čajov nemôže chýbať legendárny liečivý nápoj Inkov. Jeho najsilnejšou silnou stránkou je schopnosť aktivovať tvorbu červených krviniek v organizme. Náš imunitný systém sa stáva živším a tak sme odolnejší voči bežným letným ochoreniam. Má schopnosť odstraňovať toxíny z tela, čím podporuje úbytok váhy. Lapacho má extrémne veľa pozitívnych vlastností a určite o ňom nestačí len vedieť, treba si ho vychutnať. Má príjemnú osviežujúcu chuť a počas leta je famózny.

Biely čaj

Nakopáva, preberá, ráno príjemne zohreje a večer pohladí dušu. To sa traduje o bielom čaji. Je omnoho jemnejší ako zelený, či čierny a nazýva sa aj čajom večnej mladosti. Jeho popíjanie podporuje regeneráciu buniek, vďaka čomu budete vyzerať dobre a mlado aj ak ste to trochu prehnali so slnením.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #pitie #čaj #teplý #osvieženie #studený

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...