Ako sa ráno prebudiť s plochým bruškom?

Ak vás trápi nafukovanie, tieto tipy pomôžu.

29.06.2016 09:00
brucho, bruško Foto:
Prebuďte sa s plochým bruškom.
debata

Ráno naštartujte deň teplou vodou s citrónovou šťavou. Takto pomôžete svojmu metabolizmu, aby počas dňa pracoval na plné obrátky. Pre trávenie je to dôležité.

Večer si doprajte zdravú večeru. Jedzte pomalšie a zvoľte menšie porcie jedla. Ak si napríklad večeru naservírujete na menší tanier, opticky nebudete mať pocit, že máte na tanieri málo jedla, ale predsa len ho zjete menej. Ak sa predsa len ráno prebudíte s nafúknutým bruchom, pripravte si šťavu z ananásu, tá pomôže.

Ak máte problém s nadúvaním, surovej zeleniny na večeru by ste sa mali vzdať. Radšej ju tepelne upravte, krátko povarte alebo pripravte na pare. Celkom sa vyhnite strukovinám, kapuste, cibuli, brokolici či paprike. Ani sacharidy nie sú ideálnou voľbou, skôr siahnite po kvalitných bielkovinách, ako morčacie mäso či ryby.

Ak telo nemá dostatok vody, spomalí sa odbúravanie tuku. Je žiaduce piť dostatočné množstvo vody, ale určite nie sýtenej, tá nafukuje. Okrem toho treba aj menej soliť, pretože soľ zadržiava vodu v tele a to môže spôsobiť takisto nafúknuté brucho.

Ak siahnete po vhodnom večernom čaji, môžete nafúknutému bruchu výrazne pomôcť. Pripravte si čaj z feniklu, rasce či šalvie.

debata chyba
Viac na túto tému: #zelenina #tipy #brucho #nafukovanie

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...