Štyri chyby, ktoré robíme ráno. Vyhnite sa im!

Štart do nového dňa by mal byť plný energie a nadšenia. Áno, poviete si, pekne to znie, ale realita je trochu iná. Nemusí byť.

30.05.2016 07:00
ranný beh, beh Foto:
Naštartovať deň pohybom zmení váš prístup k životu aj schopnosť plniť úlohy.
debata

Ranné vstávanie by ste však mali absolvovať tak, aby ste sa vyhli niektorým aktivitám. Práve vďaka nim sa totiž môže stať, že sa vám zdá akoby ste vykročili do dňa ľavou nohou. Takže, na čo si dávať pozor?

1. Posúvať zvonenie budíka

Volá sa to funkcia snooze. Pomocou nej posúvame zvonenie budíka po piatich či desiatich minútach, aby sme sa potom konečne vyhrabali z postele. Možno si poviete, že vám tých pár minút k dobru za to stojí. Ale viete, že posunúť zvonenie má aj hlbší rozmer? Vedomie totiž akoby sme nastavili na odkladanie vecí a povinností a tiež oslabovali pevnú vôľu. Budete si myslieť, že to znie prehnane, ale práve takéto kroky nás môžu ovplyvňovať po celý deň. Budík si teda umiestnite tak, aby ste z postele museli vstať a ísť ho vypnúť. A už sa do nej nevracajte.

2. Nerozhýbať sa

Začať deň zlezením z postele a ťarbavo odkráčať do kuchyne – to je síce bežná realita. O čo by však boli naše dni efektívnejšie, ak by sme ich štartovali rannou aktivitou. Dvíhanie, činiek, beh, joga, alebo pokojne aj sex – snažte sa deň začať práve pohybom. Endorfíny, ktoré vyplavuje, vás totiž nabijú na ďalšie aktivity počas dňa.

3. Nesprávne raňajky

Ak si na stôl pripravíte misku s presladenými musli a kávou, energia, ktorú z nich dostanete, bude len veľmi krátkodobá. Už pár hodín pred obedom budete pociťovať nervozitu, hlad, únavu a nedostatok energie. Namiesto sladkých raňajok si doprajte radšej niečo energické – vajíčka, tvaroh, syry, šunka s vysokým podielom mäsa a celozrnné výrobky.

4. Televízne (ne)noviny

Pozerávate ich večer a sadáte si ku nim aj ráno? Nerobte to, minimálne ráno je to zbytočné. Zväčša totiž ide len o vývar správ z predchádzajúceho dňa, ktoré vás akurát rozladia a pokazia vám náladu. Pozerať ráno televíziu je vyčerpávajúce a často demotivujúce.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #chyba #začiatok #vstávanie #ráno #deň

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...