Ručička na váhe ide dole! Pravidlá, ktoré treba poznať

Ak ste sa rozhodli chudnúť, prvé dva týždne máte úsmev na tvári! Darí sa vám a ručička na váhe ide dole. Ale čo potom?

24.05.2016 11:00
chudnutie, hmotnosť, chudosť Foto:
Čo robiť, aby sa vám v chudnutí darilo?
debata

Úbytok hmotnosti sa spomalí, ale to neznamená, že vy sa máte vzdať. Pokúste sa aj po dvoch týždňoch úspechu dodržiavať okrem vášho diétneho plánu aj tieto podporné pravidlá. A bude sa vám dariť.

Vždy raňajkujte!

Počas nastaveného diétneho plánu odborníci doporučujú raňajky zložené z bielkovín a vysokého podielu vlákniny. Bielkovina zasýti a vláknina sa postará o dobré fungovanie trávenia. Ak raňajky budete pravidelne „preskakovať“, dostaví sa síce krátkodobý úspech, ale po čase vás prevalcuje jo-jo efekt.

Zabojujte so zlozvykmi

Bez odriekania sa k super postave nedopracujete. Prázdne kalórie sa na vašej postave podpíšu najviditeľnejšie. Sladkosti, ochutené nápoje či alkohol z vášho jedálnička vypustite.

Aj zdravé s mierou

Prečítali ste si, že avokádo, oriešky či hnedá ryža sú prospešné zdraviu a treba ich zaradiť do jedálnička. To je pravda, ale aj v tomto prípade platí – všetko s mierou. Zdravé tuky sú pre telo prospešné, ale zároveň obsahujú aj veľa kalórií. Takže pri ich konzumácii pozor.

500 kalórií mínus

Výpočet je jednodchuuý. Ak denne ušetríte 500 kalórií, znamená to úbytok na hmootnosti 0,5 kg za týždeň. Napríklad – ak denne odbehnete 5 kilometrov, spálite 300 kalórií. Ďalších dvesto ušetríte počas večere, keď si dáte len šalát.

Konrolujte si hmotnosť

Úpechy vás majú tešiť, zároveň však udržiavať v „bdelom“ stave. Zo svojich zdravých návykov, ktoré ste si počas chudnutia osvojili, nezľavujte. Inak sa pôvodná hmotnnosť vráti raz-dva. A vaša námaha tak bola zbytočná.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #pravidlá #hmotnosť

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....