Činnosti, vďaka ktorým budete vyzerať mladšou, ako ste!

Nejde o žiadne výmysly, ale vedecky podložené zistenia. Rýchla doba, stres, znečistené prostredie a milióny ďalších faktory negatívne ovplyvňujú náš výzor.

22.05.2016 11:00
meditácia, lúka, les, relax Foto:
Denná meditačná prax sa veľmi rýchlo objaví aj vo vašej tvári.
debata

Existujú však činnosti, ktoré dokážu negatívne dopady doby znížiť a vy budete vyzerať mladšie ako rovesníčky. To vám garantujeme.

Meditujte

Účinok meditácie je čarovný v tom, že stačí päť minút denne. Zamerajte sa iba na svoj dych, chrbticu držte vzpriamene a tým vyženiete všetky myšlienky z hlavy. Je to ako stlačiť na počítači reset. Očistíte svoje telo od negatívnych pocitov. Preto sa denná meditačná prax veľmi rýchlo objaví aj vo vašej tvári.

Dýchajte do bránice

Najmä ženy trpia problémom plytkého dychu. Skúste pravidelne dýchať do bránice. Uvedomte si dych, vtiahnite ho až pod rebrá, naplňte sa vzduchom takpovediac celá. Túto terapiu môžete aplikovať aj doma, ale najlepšie v lese, v prírode, kde je vzduch predsa čistejší ako v meste. Okysličíte si telo a ono nebude pôsobiť zvädnuto.

Dajte si tuk

Nízkotučná strava ešte nikomu nepomohla k dokonalej postave, akurát nezdravému výzoru. Naše telo potrebuje správne tuky. Nech je na vašom dennom jedálnom lístku zásoba Omega-3 mastných kyselín. Znie to trochu ako klišé, ale so správnymi tukmi bude pre vás vek len číslo. Výzorom aj v oblasti fyzickej kondície.

Pohybové prestávky

Už padol mýtus, že na udržanie zdravia sa treba hýbať hodinu denne, hoci zvyšok dňa sedíte. Lekári vyskúmali, že takýto systém narobí viac neplechy ako pozitív. Krátky a pravidelný pohyb redukuje priebežne hladinu stresu, pomáha rozprúdiť lymfu, osviežiť svaly a vďaka tomu sa človek celkovo cíti lepšie. Tajomstvo je v pohybovej aktivite, ktorá bude trvať aspoň 10 minút každú hodinu. Môžete vybehnúť po schodoch, skúsiť pár drepov, poumývať riad, skrátka hýbať sa, ak je to možné aj trochu zdvihnúť srdcový pulz.

Majte sex

Sex má každý, ale je to ako s jedlom. Ak ho nie je dostatok, telo nemôže profitovať. Je zbytočné vymenovávať chemické procesy a hormonálne zmeny, ktoré sa odohrávajú pri sexe. Stačí len povedať, že všetky sú pozitívne a sexom bojujete za krásu, proti celulitíde, za optimistickú myseľ, proti stresu a pravidelným milovaním utužujete aj vzťah. Ten je výnimočne vhodným prostredím na to, aby ste sa cítili vždy krásna, žiadaná a mladá.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sex #pohyb #omega-3 mastné kyseliny #mladosť #meditácia #správne dýchanie

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...