Aj raňajkami môžeme pomôcť našej pokožke

Aké látky potrebuje naše telo ráno, aby pokožka vyzerala lepšie?

15.03.2016 07:00
krabičková diéta, raňajky Foto:
Raňajky nenechajde na náhodu.
debata

Ako naša pleť vyzerá závisí aj od toho, čo jeme. Raňajky sú preto dôležitým bodom dňa. Čo je na škodu, veľa z nás neraňajkuje vôbec či rýchlo siahne po prvej voľbe v pekárni cestou do práce. Pokožka sa z toho rozhodne neteší a „odmení“ sa nám – vyrážkami, nezdravou farbou, prehlbujúcimi sa vráskami…

Skúste už raňajkami zabojovať o krajšiu pleť

Pred prvou dávkou kofeínu treba telu dodať pohár čistej vody, prípadne s pár kvapkami citrónu. Káva totiž výrazne odvodňuje, tým pádom by pokožka bola už od rána dehydrovaná.

Správne sacharidy

Biely chlieb, bábovka či banán – tieto potraviny majú vysoký glykemický index – to znamená, že hladina cukru v krvi okamžite stúpne a my veľmi rýchlo po raňajkách opäť pocítime hlad. Preto treba siahnuť po potravinách s nižším glykemickým indexom ako celozrnné produkty, z ovocia zvoľte napríklad jablko.

Zinok už ráno

Zinok je stopový prvok, ktorého príjem sa podceňuje. Pritom pre zdravie pokožky je nepostrádateľný. A takisto pre imunitný systém. Zinok ráno telu dodáte v ovsených vločkách, orechoch či v syre.

Vlastné je lepšie

Ak si pripravíte na raňajky zdravú pomazánku či vločky s čerstným ovocím, urobíte pre krásu viac, než keď rýchlo vytiahnete niečo hotové z obchodu. Mrkvovo-jogurtovú pomazánku máte za pár minút a je „zaručene“ čerstvá a bez „éčok“. Podobne vločky – kúpte si špaldové, zalejte ich vodou a pridajte čerstvé kúsky ovocia a orechov podĺa chuti.

Omega 3-mastné kyseliny

Plátok lososa na celozrnnom pečive či pár kvapiek ľanového oleja do vločiek sa postará o prídel vzácnych omega 3 mastných kyselín na celý deň. Pleť je vďaka nim pružnejšia, má zdravšou farbu a takisto je viac hydtarovaná.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #raňajky #zinok #pokožka

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...