Ľadová voda, zelený čaj a káva - čo majú spoločné?

Sú to tri nápoje, vďaka ktorým síce "len tak" neschudneme, ale podporia náš proces spaľovania tukov.

02.03.2016 12:00
French press, káva, kofeín Foto:
Káva, zelený čaj a ľadová voda spaľujú tuky a zrýchľujú metabolizmus.
debata

Ľadová voda

Naše telo samo v pokoji spotrebuje energiu, aby si udržalo normálnu ľudskú teplotu od 36,5 (ráno) do 37,8 stupňov (večer). Pritom sa spaľujú kalórie. Ak svojmu telu dodáme ľadovú vodu (3× 0,6 litra), postaráme sa o to, aby vynaložilo ešte viac energie. Za deň tak stratíme asi 100 kalórií, pričom za rok týmto štýlom až päť kilogramov.

Zelený čaj

Ak si zelený čaj sami zalejeme a neosladíme, prakticky neobsahuje žiadne kalórie. Jeho veľkou výhodou je, že pomáha spaľovať kalórie, čím podporuje proces chudnutia. Prišli na to vedci z americkej College of Nutrition podrobným pozorovaním. Účastníci štúdie, ktorí dva mesiace pili zelený čaj, v priemere schudli o tri kilogramy viac, ako tí, čo pili len vodu. Iná analýza zas prišla k záveru, že ľudia, ktorí pijú zelený čaj, majú užší pás a sú zdravší. Za zdravé účinky vďačí zelený čaj predovšetkým vysokému obsahu katechínu (27%).

Káva

Ale musíme hneď dodať aj b: Bez cukru a bez mlieka. V takom prípade hovoríme o káve ako o perfektnom nápoji, vďaka ktorému tiež spaľujeme tuky a zrýchľujeme metabolizmus. Dve až tri šálky pred tréningom zabezpečia, že budeme výkonnejší, čo znamená, že spálime viac kalórií.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kalórie #tréning #káva #mlieko #zelený čaj #metabolizmus #ľadová voda

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...