Päť trikov ako očistiť organizmus a udržať ho bez toxínov!

Zabudnite na radikálne detoxikačné kúry. Nemajú veľký význam, ak telo radikálne trápite očistou a zvyšok roka ho zanášate škodlivinami.

05.02.2016 17:00
voda, nápoj, smäd, pitný režim Foto:
Pohár vlažnej vody by mal byť základom nášho rána.
debata

Stavte na prirodzenú očistu a spravte si z detoxikácie životný štýl a nie týždeň askézy.

Obmedzte cukor

Cukor je droga a v mozgu aktivuje rovnaké procesy ako klasické syntetické opiáty. To znamená, že aj porovnateľne škodí. Zbaviť sa cukru a nahradiť ho melasou, či stéviou znamená, že vaše telo sa samo od seba začne zbavovať jedov, ktoré sú jeho vedľajším produktom. Zároveň znížite možnosť vzniku cukrovky, rakoviny, obezity aj srdcovocievnych ochorení. Teda súčasných civilizačných katov, za ktorými stojí v pozadí strava plná jednoduchých a rafinovaných cukrov.

Začnite vodou a pokračujte čajom

Malo by to byť základom nášho rána. Pohár vlažnej vody, prípadne s citrónom. Telo okamžite rehydratuje a pôsobí ako sprcha na vnútro. Zmyje toxíny a naše obličky ich efektívne vylúčia v moči. Pohár vody na ráno je skutočne filozofiou zdravého životného štýlu. Počas dňa bude skvelým receptom na pitný režim okrem čistej vody aj vlažný bylinkový, či zelený čaj. S týmto životným nastavením sa vyhnete mnohých závažným ochoreniam.

Pohyb

Hovorí sa o tom na každom kroku a pritom mnoho ľudí stále sedí. Pohyb je základným motorom, aby všetko v našom organizme bežalo tak ako má. Pohyb rozprúdi lymfu, naštartuje imunitný systém, robí nás zdravších a odolnejších. Zbavuje telo toxínov a zaručuje optimizmus. Byť v depresii po behu sa jednoducho nedá. Skúste to aj vy a detoxikujte si nielen telo, ale aj myseľ.

Saunovanie

Patrí k tradičným receptom dlhovekosti. Saunovaním spôsobíte telu horúčku, ktorá likviduje vírusy, baktérie a pomáha predchádzať chorobám. Zároveň cez póry vylúčite toxíny a zmyjete ich v studenej sprche. Striedanie tepla a chladu naštartuje aj imunitný systém, spraví vás otužilejšími. Saunovanie posilňuje srdcovocievny systém a predstavuje šetrný spôsob detoxikácie, ktorý sa ale oplatí celoživotne. Aspoň dvakrát do týždňa.

Organické potraviny

Nejde o módu ale o fakt, že organické potraviny si zachovávajú vyššie výživové hodnoty a menej látok, ktoré nášmu organizmu škodia. To platí aj o potravinách sezónnych, ktoré aj úplne inak chutia ako decembrové paradajky. Vybrať si zdravú stravu znamená ostať zdravým.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pohyb #pitný režim #cukor #detoxikačné kúry #sauna

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...