Postojačky nám to lepšie páli, ukázala štúdia

Všimli ste si, že postojačky sa vám lepšie rozmýšľa? Aktuálna štúdia tvrdí: Áno, žiaci a študenti ktorí počas vyučovania stoja, majú lepšie kognitívne schopnosti. Výkonnosť mozgu zlepšuje aj cvičenie.

09.02.2016 15:00
štúdium, študenti, mládež, práca Foto:
Postojačky sme múdrejší, pozornejší, výkonnejší. Tvrdí štúdia.
debata (2)

Všetko bolo ľahšie

Mozog údajne pracuje lepšie, ukázalo to pozorovanie univerzity Texas A & M a pre ktoré boli triedy na jednej z vysokých škôl vybavené aj tzv. pultami. Testovali sa tak kognitívne schopnosti študentov, ktorí boli naozaj zručnejší. Autorka štúdie, Ranjan Mehta, odpozorovala, že sa študentom krok po kroku zlepšili skúsenosti, ktoré sú v práci v škole zásadné. Študenti si vedeli lepšie zorganizovať čas na učenie, lepšie rozumeli tomu, čo čítajú a ľahšie formulovali písaný text.

Lepšie sa tiež správali

„Výsledky testov ukázali, že vďaka používaniu stolov, pri ktorých sa stojí, sa zlepšili kognitívne schopnosti žiakov, aj pamäť,“ zhodnotila Ranjana Mehta. Pripomeňme, že už v predchádzajúcich štúdiách sa zistilo, že študenti, ktorí stáli za stolmi, boli pozornejší a dokonca sa aj lepšie správali.

Tréning pre mozog

Už dlhšie je známe, že fyzická aktivita podporuje schopnosť učiť sa. Štúdie preukázali, že rovnako ako krátkodobá fyzická aktivita (desať minút), aj dlhodobé cvičebné programy, zlepšujú výkony v škole.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #mozog #postojačky #správanie #fyzická aktivita #kognitívne schopnosti

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...