Nečistá pleť? Ktorú z týchto chýb robíte?

Mastná pokožka, "ozdobená" vyrážkami a čiernymi komedonmi? Možno, že sa dopúšťate jedného alebo viacerých z týchto prešľapov.

08.02.2016 11:00
Spánok bez šiat môže byť prospešný pre vašu... Foto:
Najviac chýb robíme počas spánku. Od špinavého vankúša po neodlíčenú pleť.
debata

Málo pijete

Piť veľa tekutín je alfou a omegou čistej pleti. Reč nie je, pravdaže, o káve, sladených nápojoch, alkohole či mlieku. Len voda dokáže stimulovať metabolizmus, čím zvyšuje obrannú funkciu a vitalitu kože. Vypite denne až dva litre vody, pokožka sa vám odvďačí hladkosťou.

Málo spíte

Aj nedostatok spánku býva častým dôvodom nečistej pleti. V noci sa pokožka regeneruje, vznikajú nové bunky. Dbajte teda na to, aby ste spali dostatočne, krásna pleť to potrebuje. Kvalitný nočný krém je samozrejmosťou.

Máte špinavý vankúš

V noci sa potíme, okrem toho si na vankúš denne ukladáme znečistenú tvár. Ľahko sa stane, že na vankúši vznikajú baktérie, a preto sa odporúča často meniť prevliečky, prípadne začať spávať na chrbte. (Poloha pri spaní na bruchu sa aj tak považuje za najnezdravšiu – vedeli ste?).

Málo sa potíte

Potenie zabezpečuje, že sa pokožka prekrvuje. To umožňuje odstraňovanie odumretých kožných buniek, póry sa vďaka tomu čistia. Takže do fitka! Ale pozor, následne si pleť precízne vyčistite, inak to bude mať opačný efekt.

Veľa telefonujete

Cez naše ruky prechádza denne množstvo baktérií. Prstami ťukáme esemesky a baktérie nimi šírime po celej obrazovke. Neskôr tento znečistený mobil držíme pri uchu a dotýkame sa aj líc. Smartfón preto čo najčastejšie čistite, prípadne dezinfikujte.

Zabúdate sa odlíčiť

Nech prídete domov akokoľvek unavená alebo nahnevaná, v žiadnom prípade nechoďte spať neodlíčená! Pleť v noci regeneruje a zbytky make-upu sa postarajú o upchanie pórov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #baktérie #potenie #make-up #póry #komedon #nečistá pleť

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...