Potraviny dobrej nálady? Sú také!

Vyskúšajte potraviny, vďala ktorým vaša duša pookreje.

04.02.2016 13:00
rozmarín, bylinky, korenie Foto:
Na psychiku má pozitívny vplyv aj rozmarín.
debata

Banány

Sú sladké a chutné a patria medzi najobľúbenejšie ovocie. Vysoký obsah vitamínu B6 pomáha napríklad pri PMS syndróme, ktorého dopady na organizmus zmierňuje. Celkovej duševnej pohode prospievajú stopové prvky v banánoch ako draslík a aminokyselina tryptofán, ktorá podmieňuje tvorbu serotonínu.

Špargľa

Súbor látok obsianutý v tejto zelenine je výborným pomocníkom pre nervovú sústavu. Komplex vitamínov B pomáha pri udržiavaní psychickej rovnováhy. Vitamíny A, K a C, kyselina listová, draslík, mangán a meď zasa zvyšujú telesnú energiu a pozitívne ovplyvňujú emocionálny stav.

Avokádo

Je významným zdrojom nenasýtených mastných kyselín a aminokyseliny tryptofán. Okrem toho ešte poskytuje vitamín B6 a kyselinu listovú – tieto látky podporujú tvorbu serotonínu – hormónu dobrej nálady v organizme.

Rozmarín

Rozmarín výrazne pomáha pri relaxácii nervovej sústavy, éterické oleje v ňom obsianuté stimulujú krvný obeh a majú vplyv na mozgové funkcie. Pri zvýšenej nervovej vyčerpanosti povzbudí čaj v kombinácii s medovkou a mätou. Pozor – piť len v malých množstvách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #banán #rozmarín #psychika #nálada

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...