Ovsená kaša, ktorá detoxikuje? Recept od odborníčky vás prekvapí

Raňajková ovsená kaša má svojich prívržencov aj odporcov. Aj v rámci skupiny výživových poradcov sa názory na toto jedlo rôznia.

18.01.2016 07:00
Zdravá ovsená kaša, ktorá detoxikuje. Foto:
Zdravá ovsená kaša, ktorá detoxikuje.
debata

Jasno v tom však má však americká kuchárka a podnikateľka Lauren Gerrie, ktorá pracuje ako osobný kuchár pre dizajnéra Marca Jacobsa a je tiež spoluzakladateľkou siete zdravého varenia. Server TheFashionspot.com ju oslovil na pár receptov, ktoré telu prospejú a doslova ho detoxikujú a jedným z nich je práve ovsená kaša.

Základom sú, samozrejme, kvalitné suroviny. V prípade samotnej stavebnej bázy tohto pokrmu je nutné nájsť ovsené vločky bez obsahu gluténu a v bio kvalite. Zvyšok už je jednoduchý.

K šálke ovsených vločiek pridáte jednu čajovú lyžičku citrónovej šťavy, štipku morskej soli, dve šálky mandľového mlieka a javorový sirup (môžete ho nahradiť medom). Na ochutenie pridajte tiež trošku škorice a kardamonu. Šéfkuchárka a výživová poradkyňa odporúča túto zmiešané zmes pripraviť vždy večer a nechať cez noc odležať v chladničke.

Ovsená kaša sa však nezaobíde ani bez ovocnej zložky. V tomto prípade sú to čučoriedky. Môžete si ich pripraviť na viacero dní. Čuroriedky (zhruba 150 gramov) sa „marinujú“ v šťave z jednej limetky, ktorá je dochutená štipkou soli a lyžicou medu. Môžete pridať aj lyžicu kokosového mlieka. Tiež nechať počas noci odležať a ráno si pripravíte kašu s troma lyžicami čučoriedkovej zmesi. Zvyšok uskladníte na ďalšie ráno!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #raňajky #chudnutie #bio #detox #ovsená kaša

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...