Čistenie jazyka. Maličkosť, ktorá zabráni veľkým problémom!

Čistenie zubov pokladáme za základ zdravého životného štýlu. Na jazyk zabúdame a jeho čistenie je pre zdravie dokonca prínosnejšie ako použitie zubnej kefky.

09.01.2016 14:00
jazyk Foto:
Efekt pravidelného čistenia jazyka si všimnete okamžite.
debata

Ajurvédska tradícia

Viac ako 5000 rokov stará náuka o živote a dlhovekosti radí čistenie jazyka k najzákladnejším hygienickým návykom, ktoré pre naše zdravie veľa znamenajú. Prejsť si špeciálnou škrabkou po jazyku je maličkosť, ktorá vám ale zmení život.

Ranná pilulka s jedom

Ajurvédski lekári zaraďujú čistenie jazyka k základným krokom starostlivosti o zdravie. Počas noci sa ani nie tak zuby, ako práve jazyk stáva domovom miliónov baktérií, ktoré produkujú toxíny zodpovedné za zápach z úst a zlú chuť. Preto bez čistenia jazyka tieto látky prehĺtame a ešte pred výdatnými raňajkami si doprajeme dávku jedu.

Eliminujete zápach aj infekcie

Efekt pravidelného čistenia si všimnete okamžite. Zápach z úst vás navždy opustí. S ním samozrejme aj množstvo baktérií a sekundárne sa zníži množstvo zubného kazu. Čistenie prispieva aj k eliminácii zápalov ďasien, odhalených krčkov a k celkovo lepšej kondícii ústnej dutiny.

Silnejší imunitný systém

Telo hneď z rána zbavíte prílivu toxínov, s ktorými sa muselo dlhé roky vyrovnávať. Okamžite pocítite viac energie už od skorého rána. Čistenie jazyka okrem toho, že chráni vnútorné orgány, tak nepriamo aj stimuluje ich činnosť. Na imunitu má zbavovanie tela toxínov veľmi dobrý účinok.

Čistý jazyk

Aj keď nerobíte bláznivé fotky s vyplazeným jazykom, čistenie sa hodí. Jazyk bude vyzerať zdravšie, bez povlaku, bez bielych fliačikov pripomínajúcich hlien. Preto sa oplatí jazyk čistiť nielen ráno, ale aj pred spaním, prípadne pokojne aj počas dňa. Nič sa tým nepokazí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zuby #imunita #jazyk #ústna hygiena #ajurvéda

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...