Potenie – najspoľahlivejší detox organizmu

Hľadáme čoraz účinnejšie spôsoby, ako zbavíte telo toxínov, ozdraviť ho a detoxikovať.

15.11.2015 17:00
beh, pohyb, potenie Foto:
Potenie je prirodzený spôsob ochladzovania organizmu.
debata (1)

Pritom proti najspoľahlivej­šiemu, najefektívnejšiemu a pre telu vlastnému detoxu bojuje čo nám sily stačia.

Začnite sa potiť

Potenie je zdravé, liečivé a praktické. Je to nielen prirodzený spôsob ochladzovania organizmu, ale automatický detox , zlepšovač zdravia aj dobrej nálady. Brániť sa poteniu znamená, akoby ste vypli jednu z najzákladnejších funkcií organizmu. Cítiť sa potom v pohode prakticky neprichádza do úvahy.

Preč s toxínmi

Ani citrónová voda ani črevná sprcha nemôžu tak dokonale zbaviť telo toxínov ako systém, ktorý je na túto funkciu nastavený evolučne. Počas potenia sa priamo z buniek uvoľňujú toxické látky, ktoré následne zmyjeme z pokožky. Potením sa telom zbavuje alkoholu, napríklad aj cholesterolu a solí. Tým pádom sa znižuje tlak a rovnako sa z tela dostávajú preč toxíny nazbierané z nezdravého ovzdušia. Riadené potenie je vždy lepšie ako umelé formy detoxikácie.

Antibakteriálna funkcia

Po saune bude vaša pleť na počkanie zdravšia a vláčnejšia. Aj za týmto benefitom stojí potenie. Potenie pôsobí na pleť ako antibiotická masť. Dokonale vie z kožných buniek vytiahnuť všetko škodlivé a tak vredy a akné doslova z kože vyplaví. To samozrejme platí pri intenzívnom potení pri športe, alebo v rámci saunovania.

Znižuje možnosť obličkových kameňov

U športovcov, ktorí sa potia niekoľkokrát do týždňa je menší výskyt obličkových kameňov. Súvisí to nielen s rýchlejším obehom vody v tele, ale aj s efektívnym vylučovaním solí z organizmu. O tom, že dnes prijímame soli viac ako je zdravé, píše každá príručka zdravia. Pre obličky je preto zdravé, ak sa potíte a časť slaného nákladu vyložíte aj cez pokožku.

Budete šťastnejší

Telo očistené od toxínov nielen lepšie funguje po fyzickej, ale aj po psychickej stránke. Možno ste si všimli, že telo sa potí aj pri strese, ale rovnako aj pri radosti. V oboch prípadoch je to sprievodný jav. Pot pri radosti však nepotrebuje eliminovať účinky stresového hormónu a aj menej zapácha. Pot vylúčený pri fyzickej aktivite je znakom pozitívnej detoxikácie a je vylučovaný aj ako dôsledok pôsobenia endorfínov. Časté potenie vás uvoľní a nabije pozitívnou energiou. Je to akoby ste si dali životné baterky do nabíjačky. Pot prečistí telo aj myseľ. Detoxikujete sa nielen od skutočných toxínov, ale aj toxických myšlienok.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #detoxikácia #potenie #saunovanie #očista tela

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...